Plnené rožky bez kysnutia

Popis

Výborné plnené slané rožky:))

Plnené rožky bez kysnutia - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojinternet
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

100millilitrovvlažné mlieko (kvások)
20gramovčerstvé droždie
1čajová lyžičkakryštálový cukor
300gramovhladká múka špeciál 00 (cesto)
1kusžĺtok
100millilitrovkyslá pochúťková smotana
50gramovzmäknuté maslo
1čajová lyžičkasoľ
  šunka
  tvrdý syr
  oregano
1kusvajce (na potretie)
  syr, rasca, sezam (na posypanie)

Inštrukcie

Kvások: do vlažného mlieka pridáme cukor, rozmiešame, pridáme rozmrvené čerstvé droždie, necháme vzísť kvások cca 10-15 minút.

Do misy preosejeme múku, soľ, žĺtok, smotanu, vykysnutý kvások, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké a nelepivé cesto.

S cestom hneď pracujeme, nenecháme ho vykysnúť. Rozdelíme ho na polovicu a na pomúčenej doske rozvaľkáme na kruh - priemer 30 cm. Rozdelíme na 16 trojuholníkov a na každý položíme šunku, kúsok syra a posypeme oreganom, rohy zahneme do stredu, aby náplň nevytiekla a zrolujeme od širšej časti k užšej.

Necháme na plechu podkysnúť. S druhou polovicou postupujeme tak isto. Uvedené množstvo je na dva plechy.

Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie s odstupom. Povrch potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom a posypeme rascou, sezamom, strúhaným tvrdým syrom. Teplota 180°C 15-20 minút do zlatista.

Dobrú chuť!

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok