reklama

Plnené rožky bez kysnutia

Pridal/a melisa dňa 04. 01. 2021 - 22:07 - Recepty melisa
Plnené rožky bez kysnutia, Slané, recept, melisa

reklama

Výborné plnené slané rožky:))

Ingrediencie
100 millilitrov mlieko
20 gramov droždie
1 čajová lyžička cukor
300 gramov hladká múka špeciál
1 kus žĺtok
100 millilitrov kyslá smotana
50 gramov maslo
1 čajová lyžička soľ
  tvrdý syr
  šunka
  oregano
Dokončenie:
1 kus vajce
  syr
  rasca
  sezam
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kvások: do vlažného mlieka pridáme cukor, rozmiešame, pridáme rozmrvené čerstvé droždie, necháme vzísť kvások cca 10-15 minút.

Do misy preosejeme múku, soľ, žĺtok, smotanu, vykysnutý kvások, zmäknuté maslo a vypracujeme hladké a nelepivé cesto.

S cestom hneď pracujeme, nenecháme ho vykysnúť. Rozdelíme ho na polovicu a na pomúčenej doske rozvaľkáme na kruh - priemer 30 cm. Rozdelíme na 16 trojuholníkov a na každý položíme šunku, kúsok syra a posypeme oreganom, rohy zahneme do stredu, aby náplň nevytiekla a zrolujeme od širšej časti k užšej.

Necháme na plechu podkysnúť. S druhou polovicou postupujeme tak isto. Uvedené množstvo je na dva plechy.

Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie s odstupom. Povrch potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom a posypeme rascou, sezamom, strúhaným tvrdým syrom. Teplota 180°C 15-20 minút do zlatista.

Dobrú chuť!

 

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama