reklama

Vynikajúca syrová roláda

Pridal/a NikushkaSA dňa 02. 04. 2013 - 12:05 - Recepty NikushkaSA
Vynikajúca syrová roláda, Slané, recept, NikushkaSA

NikushkaSA, Syrová roláda


reklama

Najlepšia syrová roláda so šunkou a vajíčkami.

Ingrediencie
350 gramov syr
200 gramov šunka
1 kus Bambino syr
2 polievkové lyžice pažítka
125 gramov maslo
1⁄2 kus červená paprika
1⁄2 kus zelená paprika
2 kusov vajce
  trocha soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Syr si vložíme do mikroténového vrecka, zaviažeme a dáme variť do vriacej vody tak aby bol syr ponorený na 15 minút.

Vajcia si dáme uvariť na tvrdo.

Na linku si nachystáme väčší kus alobalu. Na alobal dáme horúci syr a vyvaľkáme ho do obdĺžniku. Syr necháme trochu vychladnúť.

Do misky si dáme žĺtka, na drobno nakrájané bielka, pažítku, maslo, na drobno nakrájanú červenú a zelenú papriku, na kúsky nakrájanú šunku a Bambino. Všetko spolu poriadne premiešame a ochutíme soľou.

Hotovú zmes dáme na syr a zrolujeme do rolády. Roládu zabalíme do alobalu a vložíme do chladničky aby nám stuhla.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Ut, 02. 04. 2013 - 12:14

Také som ešte nerobila, topenie syra je pre mna novinka. (sun) Mala by som vyskusat. Vyzera to velmi chutne. :-)

NikushkaSA, Ut, 02. 04. 2013 - 12:26

Ďakujem a určite stojí za vyskúšanie ;-) :-)

Klaudia17, Ut, 02. 04. 2013 - 12:29

Ak dovolíte ja to robím takto od kedy sa mi v sáčku spravili 3 mapy,pretože ked kúpiš syr 30% tvs miesto 40% tak to nevyvaľkáš ani za rok.Na plech si dáme večný papier na to pokrájaný syr poukladáme ale trošku ho dáme cca 0,5cm na seba,aby sa pekne zlepil.Ja to najradšej robím ked niečo už som piekla,pretože tá trúba (giggle) je dobre vyhriata.Je to tam cca 4-6 min.Už máme ale pripravenú nakrájanú salámu,hotovú nátierku.Takže zliaty syr aj s tým papierom dáme na stôl na to dáme pokrájanú šunku,alebo salámu a na to rozotrieme nátierku,môžeme na ňu dať kapiju,alebo hrášok,alebo čo komu vyhovuje a rýchlo stočíme bez papiera,potom to ja zabalím do potr.folie /igelit/ako salonku aby ani kraje nevyschli a uložíme ja rovno na krájacú dosku do chladničky,najlepšie na noc.Vyskúšané cca 50 krát odporúčam.

NikushkaSA, Ut, 02. 04. 2013 - 13:44

To tiež nie je zlý nápad, určite vyskúšam :-) :-) a to s tým syrom máš pravdu lebo najlepšie je na to ten 40% :-) ;-)

Klaudia17, Ut, 02. 04. 2013 - 13:56

A tú moju spravíš bez problémov aj s 30%.tvs.Ono ked sa to dá do trúby (giggle) (giggle) treba to kukať,lebo ono je to raz dva akoby zliate v jednom kuse.To ja ked dávam do trúby už mám nachystanú plnku,teda vymiešanú, salámu pripravenú lebo ono sa to musí tam rýchlo dať,lebo by to mohlo trošku stvrdnúť a to by sa zle stáčalo ale ozaj odporúčam ono je to raz dva.

púpavienka, Ut, 02. 04. 2013 - 13:56

No teda, :-O ja som to už dávno nerobila a mám domáci syr a ostali uvarené vajka a šunka a aj bez pažítky, ale idem urobiť.
Dakujem za pripomenutie že aj to sa dá a bude to sviatočné a ja to môžem jesť aj do nedele.
Ta varianta s tou rúrou sa mi zdá ešte lepšia. (sun)

NikushkaSA, Ut, 02. 04. 2013 - 15:29

Vyskúšaj a daj potom vedieť ako to dopadlo :-) :-)

Klaudia17, Št, 04. 04. 2013 - 19:47

margori:Čo ako to dopadlo? B-]

NikushkaSA, Pi, 05. 04. 2013 - 15:10

Či sa podarila roláda (rofl) (rofl) :-D

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama