Výdatné žemličky plnené slaninkou a syrovou náplňou zapečené v rúre.
10 | kusov | žemle |
200 | gramov | oravská slanina |
800 | gramov | tavený syr |
250 | gramov | farebné papriky |
biele korenie mleté | ||
1 | kus | kyslá smotana |
pažítka | ||
125 | gramov | syr Niva |
šunka |
Postup:
Zo žemlí zrežem vršok a spodné časti vydlabem.
Slaninku nakrájam na drobné kocečky a osmažím do chrumkava.
Zmiešam smotanu , tavený syr , nadrobno nakrájané papriky , vychladnutú slaninku , pažitku a korenie. Premiešam a naplním žemličky.
Poukladám na plech a dám piesť do vyhriatej rúry na 200 stup.asi na 10 min.
Podávam horúce.
Do syrovej náplne som dala aj nakrájanu šunku , nastruhaný niva syr. Ten prostriedok zo žemličiek poukladám na plech a tiež upečiem.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.