
Zapekané teľacie rezne na víne s bazalkou, parmskou šunkou a sušenými paradajkami.
500 | gramov | teľacie mäso |
trocha | bazalka čerstvá | |
1 1⁄2 | decilitre | víno |
250 | gramov | mozzarella |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | vegeta |
1⁄2 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
100 | gramov | parmská šunka |
sušené paradajky |
Mäso na rezne posolíme, trochu pokoreníme, na každý rezeň dáme plátok šunky, ja som parmskú nikdy nejedla, u nás dostať gazdovskú-to je údená, niečo pod. ako údené mäso.
Na to dáme lístky bazalky, kto má, dá kúsok suš. rajčiny, nemusí byť, preložíme, sklepeme kraje a dáme na panvicu orestovať z oboch strán, podlejeme vínom, zakryté cca 10-15 min dusíme.
Rezne preložíme do zapekacej misy, troškou šťavy polejeme a na každý rezeň dáme koliesko mozzarely, zapečieme.
Podávame s ryžou alebo zemiakmi poliate šťavou, ktorá nám zostala z dusenia.
vyzerá to výborne, určite to urobím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dúfam, že vám to zachutí,je to také ľahké..synátor zjedol na obed 3 rezne, večer ďalšie 3..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Maxi,Tvoje recepty milujem.Nenáročné na prípravu a pritom veľmi chutné.