reklama

Talianske rezne

Pridal/a maxi dňa 16. 02. 2007 - 23:20 - Recepty maxi
obrázok k receptu

reklama

Zapekané teľacie rezne na víne s bazalkou, parmskou šunkou a sušenými paradajkami.

Ingrediencie
500 gramov teľacie mäso
  trocha bazalka čerstvá
1 1⁄2 decilitre víno
250 gramov mozzarella
1⁄2 čajová lyžička soľ
1⁄2 čajová lyžička vegeta
1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
100 gramov parmská šunka
  sušené paradajky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mäso na rezne posolíme, trochu pokoreníme, na každý rezeň dáme plátok šunky, ja som parmskú nikdy nejedla, u nás dostať gazdovskú-to je údená, niečo pod. ako údené mäso.

Na to dáme lístky bazalky, kto má, dá kúsok suš. rajčiny, nemusí byť, preložíme, sklepeme kraje a dáme na panvicu orestovať z oboch strán, podlejeme vínom, zakryté cca 10-15 min dusíme.

Rezne preložíme do zapekacej misy, troškou šťavy polejeme a na každý rezeň dáme koliesko mozzarely, zapečieme.

Podávame s ryžou alebo zemiakmi poliate šťavou, ktorá nám zostala z dusenia.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

suzan, Pi, 16. 02. 2007 - 23:24

Maxi,Tvoje recepty milujem.Nenáročné na prípravu a pritom veľmi chutné.Mrkám

adena, So, 17. 02. 2007 - 17:34

vyzerá to výborne, určite to urobím

maxi, Ne, 18. 02. 2007 - 18:37

Dúfam, že vám to zachutí,je to také ľahké..synátor zjedol na obed 3 rezne, večer ďalšie 3..

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama