Ja mam dreveny chlebnik, ale chlieb do neho davam v sacku, aby nevyschol. Nastastie mi nevadi, ak je na druhy den nechrumkavy. Pokial chcem mat z gumovych rohlikov chrumkajuce, supnem ich na chvilu do rury. V zasade mi vsak starsie pecivo ani chlieb nevadi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak sme dnes zase špekulovali, ako to spraviť, aby čerstvý chlebík vydržal čo najdlhšie taký dobrý - mäkučká striedka a chrumkavá kôrka. Zatiaľ sme mávali chlebík v mikrotenovom sáčku, ale zdá sa mi, že tam "zgumovatie", niekedy sa zdusí
Zabalený do utierky rýchlo stvrdol - večer som ho zabalila a ráno sme si išli zuby vylámať
V papierovo-celofánovom sáčku tiež pomerne rýchlo vyschne a stvrdne. Máte skúsenosti s dreveným chlebníkom? V mojom okolí drevený chlebník používajú len ako dekoráciu a chlebík do neho odkladajú v sáčku. Ako dlho v chlebníku vydrží chlieb bez sáčku? Alebo v čom uchovávate chlebík a pečivo? Vopred vďaka za nápady.
Ešte výsledok môjho vymýšľania: ušiť z pevnej látky chlebník (tvar kvádra), ktorý by bol vystužený mikroténom alebo inou fóliou a do toho zatvárať chlieb. Len netuším, či by to aj fungovalo