reklama

V čom skladujete chlieb a pečivo?

Iwa , 04. 03. 2012 - 22:09

reklama

Tak sme dnes zase špekulovali, ako to spraviť, aby čerstvý chlebík vydržal čo najdlhšie taký dobrý - mäkučká striedka a chrumkavá kôrka. Zatiaľ sme mávali chlebík v mikrotenovom sáčku, ale zdá sa mi, že tam "zgumovatie", niekedy sa zdusí Plačem Zabalený do utierky rýchlo stvrdol - večer som ho zabalila a ráno sme si išli zuby vylámať Smútok V papierovo-celofánovom sáčku tiež pomerne rýchlo vyschne a stvrdne. Máte skúsenosti s dreveným chlebníkom? V mojom okolí drevený chlebník používajú len ako dekoráciu a chlebík do neho odkladajú v sáčku. Ako dlho v chlebníku vydrží chlieb bez sáčku? Alebo v čom uchovávate chlebík a pečivo? Vopred vďaka za nápady.
Ešte výsledok môjho vymýšľania: ušiť z pevnej látky chlebník (tvar kvádra), ktorý by bol vystužený mikroténom alebo inou fóliou a do toho zatvárať chlieb. Len netuším, či by to aj fungovalo Vyplazený jazyk


reklama


reklama

lydusha (bez overenia), Ne, 04. 03. 2012 - 22:13

Ja mam dreveny chlebnik, ale chlieb do neho davam v sacku, aby nevyschol. Nastastie mi nevadi, ak je na druhy den nechrumkavy. Pokial chcem mat z gumovych rohlikov chrumkajuce, supnem ich na chvilu do rury. V zasade mi vsak starsie pecivo ani chlieb nevadi.

Tangy, Ne, 04. 03. 2012 - 22:24

Ja mam taky dojem, ze to zavisi od chleba, lebo ten co kupujeme tu, rovnako rozky uz vecer nie su makke, ale ked ideme cez jednu dedinku, kde je pekaren a a mame rozky a chlebik odtial, tie su makke aj dva dni. Skladujem v mikrotenovom sacku, jeden chlebik a zopar rozkov mam pre pripad nudze aj v mraznicke.

akalenkak67, Po, 05. 03. 2012 - 01:06

Tiež mám drevený chlebník.Ale chlieb do neho dávam v sáčku tak ako kúpim.Ked som ho dala do chlebníka len tak volne,tak na druhý den ho nechcel nokto,lebo stvrdol.Preto radšej chlieb zmäknutý ako stvrdnutý.

sonia, Po, 05. 03. 2012 - 08:03

Ja dávam chlieb aj pečivo iba do mrazáka,ak ho idem použit,tak ho jednoducho vytiahnem skor /napr.o polhodinu/ a za ten čas sa dostane do stavu ako ked som ho kúpila...Úsmev

agnes, Po, 05. 03. 2012 - 10:40

Aj ja mam dreveny chlebnik, chlieb ale skladujem v papierovom sacku. Ak chcem mäkky, dam na chvilu na opekac hrianok, takisto aj zemle.Udrzi sa v chlebniku 3 dni. Teraz ked som sama, mam tiez v mraziaku. Samozrejme, ze zalezi aj od chlebu, ako dlho zostane cerstvy.Taky dobry slovensky chlieb mi chuti aj po 3 dnoch, na tento tu si ja nezvyknem nikdy, hoci dostat xy sorty, ale ziadny nechuti tak, ako z domova.Slnko

Chobotnička, Po, 05. 03. 2012 - 11:38

Chlieb aj pečivo držím len v mikroténovom sáčku, ale vždy v chladničke. To priniesol už dávno manžel zo zahraničia a tak chlieb aj pečivo má u nás svoje miesto v chladničke. Úsmev

abigail, Po, 05. 03. 2012 - 13:40

taky tak ,niekedy ked viem ,ze ho nezjeme davam do mrazu a ked ho potrebujem den vopred prelozim do chladnicky.Inac veeeelmi malo chlebika jeme ked uz kupim mame ho aj mesiac.Pecivo detto.Mame ale aj plechovy chlebnik ale pouzivame ho ako odkladaci priestor na dolezitu postu a vselijake ine dolezite papiere.Chichocem sa

dulka, Po, 05. 03. 2012 - 12:06

Používam klasický chlebník - ale nie drevenný, ale plastový. Chlieb do neho dávam voľne, bez sáčku, chlieb v ňom vydrží - bežne ho v ňom mávame 2-3 dni. Ale ako píše Tangy, veľa závisí aj od chleba.

púpavienka, Po, 05. 03. 2012 - 13:47

Aj ja takisto, v drevenom nevydržal, ale v plastovom áno.

Iwa, Ut, 06. 03. 2012 - 12:11

Dievčatá vďaka! Tak idem hľadať nejaký plastový. V chladničke moji chlapi chlebík nechcú mať, že studený chlieb je Vyplazený jazyk

dulka, Ut, 06. 03. 2012 - 12:21

Dúfam, že budeš spokojná Úsmev

Evka1223, Po, 12. 03. 2012 - 15:41

Balím chlieb do ľanovej utierky (mám tri po babičke) a uložím do prúteného košíka.
V komore na starom dome tri dni vydrží a vôbec nestvrdne ani nie je gumový. V činžiaku žiaľ áno, preto ho uložím ešte do mikroténu, ale už nie je taký ako ten z komory....Mlčím

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama