Čokoládová torta s mascarpone a ovocím

Pridal/a Kamila

Recept s fotopostupom na fantastickú a pritom veľmi jednoduchú čokoládovú tortičku s mascarpone a ovocím.

Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

Korpus
4kusyvajicka
4polievkové lyžicetrstinový (klasický) cukor
4polievkové lyžicekakao (alebo 2PL kakao a 2PL múka)
1⁄2balíkprášku do pečiva
Čokoládový krém
200millilitrovšľahačkovej smotany
200gramovhorkej čokolády
125gramovmascarpone
smotanový krém
250millilitrovšľahačkovej smotany
125gramovmascarpone
1kusvanilkový cukor
ganache
60gramovčokolády
50millilitrovšľahačkovej smotany
Dokončenie
1kusmalinový alebo iný džem
125gramovmaliny
125gramovCUCORIEDKY

Inštrukcie

Korpus:

Bielka s polovicou cukru a žĺtka s druhou polovicou cukru vyšľaháme samostatne, zľahka spojíme aj s preosiatym kakaom (s múkou) zmiešaným s práškom do pečiva.

Môj korpus bol len s kakaom, bol dobrodružnejší, pri pečení viac vyrastie, potom klesne, kraje som orezala. Ak neradi experimentujete pridajte radšej aj múku.

Hmotu na korpus rozotrieme do okrúhlej formy o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie a boky vymastené maslom a vysypané múkou, alebo kakaom.

Pečieme pri teplote cca 180°C, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou cca 40 minút.

Čokoládový krém:

Smotanu zohrejeme a horúcou  zalejeme nalámanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a potom dôkladne premiešame. Dáme na pár hodín schladiť do chladničky. Pred plnením torty čokoládovú hmotu krátko prešľaháme spolu s polovicou mascarpone. Ozaj len krátko, aby sa krém nezrazil, stačí mu málo.

Smotanový krém:

Šľahačkovú smotanu spolu s druhou polovicou mascarpone a vanilkovým cukrom vyšľaháme, tiež pozor na prešľahanie.

Ganache:

V horúcej smotane rozpustíme čokoládu. Ja som sa pre čokoládovú polevu rozhodla v poslednej chvíli, takže teoreticky, môžete v úvode pri čokoládovom kréme použiť viac smotany a čokolády a časť hmoty si odložiť na polevu, v prípade potreby treba krátko zohriať nad parou.

Plnenie:

Vychladený korpus zarovnáme, potrieme džemom, na to rozotrieme čokoládový krém, rozložíme maliny, nanesieme smotanový krém, najlepšie so zdobiacim vreckom. Dáme chvíľu schladiť. Na vrch ležérne rozotrieme ganache a ozdobíme ovocím, mätou. A dáme na pár hodím schladiť do chladničky.

Poznámky

Na rovinu priznávam, mascarpone používam namiesto želatíny, stužovačov ... Chichocem sa Náplne držia krásne tvar aj bez dlhého chladenia.

Postup: 

Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 1
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 2
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 3
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 4
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 5
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 6
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 7
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 8
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 9
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 10
Vaše hodnotenie: Žiadne
4.211265
Priemer: 4.2 (71 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok