
Kamila | Čokoládová torta s mascarpone a ovocím
Recept s fotopostupom na fantastickú a pritom veľmi jednoduchú čokoládovú tortičku s mascarpone a ovocím.
Korpus: | ||
4 | kusov | vajce |
4 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
4 | polievkové lyžice | kakao |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Čokoládový krém: | ||
200 | millilitrov | šľahačková smotana |
200 | gramov | horká čokoláda |
125 | gramov | mascarpone |
Smotanový krém: | ||
125 | gramov | mascarpone |
125 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | kus | vanilkový cukor |
Ganache: | ||
60 | gramov | čokoláda |
50 | millilitrov | šľahačková smotana |
Dokončenie: | ||
1 | kus | džem |
125 | gramov | maliny |
125 | gramov | čučoriedky |
Korpus: Bielky s polovicou cukru a žĺtka s druhou polovicou cukru vyšľaháme samostatne, zľahka spojíme aj s preosiatym kakaom (s múkou) zmiešaným s práškom do pečiva.
Môj korpus bol len s kakaom, bol dobrodružnejší, pri pečení viac vyrastie, potom klesne, kraje som orezala. Ak neradi experimentujete pridajte radšej aj múku.
Hmotu na korpus rozotrieme do okrúhlej formy o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie a boky vymastené maslom a vysypané múkou, alebo kakaom.
Pečieme pri teplote cca 180°C, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou cca 40 minút.
Čokoládový krém: Smotanu zohrejeme a horúcou zalejeme nalámanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a potom dôkladne premiešame. Dáme na pár hodín schladiť do chladničky. Pred plnením torty čokoládovú hmotu krátko prešľaháme spolu s polovicou mascarpone. Ozaj len krátko, aby sa krém nezrazil, stačí mu málo.
Smotanový krém: Šľahačkovú smotanu spolu s druhou polovicou mascarpone a vanilkovým cukrom vyšľaháme, tiež pozor na prešľahanie.
Ganache: V horúcej smotane rozpustíme čokoládu. Ja som sa pre čokoládovú polevu rozhodla v poslednej chvíli, takže teoreticky, môžete v úvode pri čokoládovom kréme použiť viac smotany a čokolády a časť hmoty si odložiť na polevu, v prípade potreby treba krátko zohriať nad parou.
Plnenie: Vychladený korpus zarovnáme, potrieme džemom, na to rozotrieme čokoládový krém, rozložíme maliny, nanesieme smotanový krém, najlepšie so zdobiacim vreckom. Dáme chvíľu schladiť. Na vrch ležérne rozotrieme ganache a ozdobíme ovocím, mätou. A dáme na pár hodím schladiť do chladničky.
Na rovinu priznávam, mascarpone používam namiesto želatíny, stužovačov ... Náplne držia krásne tvar aj bez dlhého chladenia.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Tym, ze boli cerstve, nie mrazene, mali na nich akciu a jednu porciu som odlozila navsteve, tak vydrzali dokonca 24 hodin.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň ako to myslíte s tými malinami ? Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pointa je, že torta sa tak rýchlo zjedla, že bolo ťažké otestovať, koľko by vydržali maliny v kréme(ako či sa nepokazia). S mraznými malinami nemám skúsenosť, ale čerstvé podľa mňa v pohode budu ok 48 hodín, len toľko žiaden koláč u nás nevydržal. Tortička je menšia rýchlo sa zje. ;)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za rýchlu reakciu , myslite ze keby som dala jahody dovnútra pokazila by som niečo ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Určite nie, robila som podobnu s jahodami tu je recept https://tortyodmamy.sme.sk/recept/torty/cokoladovo-jahodova-torta-bez-muky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem , uz ich dam to tejto ,var bude fajn. Hm .. ten korpus sa mi nedvihol ako Vam , a stačilo 30 minút. Neviete kde som mohla urobiť chybu ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
\nevdai, on ked narastie aj tak potom spadne tak ci tak, je to bez muky, j einy ako klasika, al evelmi dobry. \pecenie bud pri vysej teplote krastie, alebo pri nizsej dlhsie, ako mam pri druhom recepte.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podarila sa :) Je skvelá, nabudúce by som asi použila menej čokolády na čokoládová plnku, bola na mna príliš sladká.Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Stojí za to použiť aj viacpercentnú kvalitnejšiu čokoládu. Vtedy to nebude príliš sladké.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robím podobné kombinácie krému z mascarpone, šľahačky a mrazeného obvocia (maliny, čučoriedky a jahody - mám vlastné). Je nás veľa, preto robím priemer torty 32 cm a v chladničke tri dni zvyšok vydrží.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá úžasne.....a iste rovnako úžasne aj chutí. Určite vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Naozaj mala úspech , idem ju robiť opäť , potrebujem vsak Vašu radu ohľadom mrazených jahôd vo vnútri. Ďakujem krásne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To nemam odvahu radit, pretoze s mrazenym ovocim som este ani tuto ani podobne torty nerobila, mala by som obavu, ze ovocie pusti stavu ale mozno to nie je problem, neviem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zdravím Vás Lucka, vymysleli ste super kombináciu torty. Potrebovala by som niečo také upiecť pre dcérku. Vedeli by ste mi poradiť ohľadom tých krémov - čokoládový, smotanový a ganache? Ak máte osvedčené recepty, bola by som vďačná, ak by ste poradili, ďakujeeem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nejak sa neviem zdržať nereagovať .... veď tie recepty krémov máte presne popísané v recepte od Kamily. Lucka použila presne také
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Juuj ďakujem, asi som prepracovaná recept som našla náhodou, preletela ho očami a že nejak som si to neuvedomila, takže vďaka a ospravedlňujem sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aký je, prosím, priemer formy?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Upiekla som v sobotu manželovi k 55-ke, odfotiť sme nestihli a dávala som domáce maliny z mrazáku voľne rozmrazené na tácke, dcéra skonštatovala, že boli ako čerstvé, vďaka za super recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
PROSÍM PORAĎTE. Skúsila som urobiť cesto bez múky, len to kakao nech je sranda. Korpus je veľmi tenký
:D ale ešte stíham urobiť prekvapenie zajtra. Radšej pridám aj múku...ale kyprici rozumiem správne len POLOVICU nie jeden a pol?? Vaša torta vyzerá geniálne, nevzdám sa, kým nebude aj moja
Ďakujem a inak krásny popis a fotky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No len s kakaom to ozaj nie je až tak jednoduché. Prášok do pečiva, tam podľa mňa asi nemusí ísť. Pokojne časť kakaa nahradte múkou. Obe treba preosiať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem :) Zmietla ma veta v popise: "Môj korpus bol len s kakaom, bol dobrodružnejší, pri pečení viac vyrastie, potom klesne ...," a tak som múku vynechala...ale som poučená. Navždy. Napíšem zajtra ako sa podarilo :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super , tak snáď chutila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosim o info - nie je v recepte chyba v mnozstve slahackovej smotany pri cokoladovom kreme? Naozaj sa ma pouzit 450 ml?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie je, lebo časť smotany je na ganache, teda zaliatie horkej čokolády a druhá na vyšlahanie spolu s mascarpone.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
chcem sa opýtať či do toho čokoládového krému nejde cukor?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Čokoláda už v sebe cukor má, ale ak chcete sladší krém, môžete pridať cca 1 -2 PL práškového cukru. Všetko závisí od použitej čokolády, koľko percent kakaa má.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja myslim ze dotaz bol na cokoladovy krem,lebo je v surovinach nanho uvedena slahackova smotana dva krat, raz 200ml a potom 250ml, toto je aj podla mna nejaky preklep. Na vanilkovy krem nasledne je 125ml.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
áno bola bola tam chyba, opravila som ju
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem a vdaka aj za skvely recept, peciem opakovane 😊
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá to vynikajúco. Zrejme niečo podobné urobím na Veľkú noc. Aj by som sa spýtala, koľko vydržali maliny v kréme, ale vlastne tipujem tak pol hodiny :)