Čokoládová torta s mascarpone a ovocím

Popis

Recept s fotopostupom na fantastickú a pri tom veľmi jednoduchú čokoládovú tortičku s mascarpone a ovocím

Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

Korpus
4kusyvajicka
5polievkové lyžicetrstinový (klasický) cukor
3polievkové lyžicekakao (alebo 2PL kakao a 2PL múka)
1⁄2balíkprášku do pečiva
Čokoládový krém
200millilitrovšľahačkovej smotany
200gramovhorkej čokolády
125gramovmascarpone
smotanový krém
250millilitrovšľahačkovej smotany
125gramovmascarpone
1kusvanilkový cukor
ganache
60gramovčokolády
50millilitrovšľahačkovej smotany
Dokončenie
1kusmalinový alebo iný džem
125gramovmaliny
125gramovCUCORIEDKY

Inštrukcie

Korpus:

Bielka s polovicou cukru a žltka s druhou polovicou cukru vyšľaháme samostatne, zľahka spojíme aj s preosiatym kakaom (s múkou) zmiešaným s práškom do pečiva. Môj korpus bol len s kakaom, bol dobrodružnejší, pri pečení viac vyrastie, potom klesne ..., kraje som orezala. Ak neradi experimentujete pridajte radšej aj múku. Hmotu na korpus rozotrieme do okrúhlej formy o priemere cca 24cm, vystlanej papierom na pečenie a boky vymastené maslom a vysypané múkou, alebo kakaom. Pečieme pri teplote cca 180°C, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou cca 45 minút.

Čokoládový krém:

Smotanu zohrejeme a horúcou  zalejeme nalámanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a potom dôkladne premiešame. Dáme na pár hodín schladiť do chladničky. Pred plnením torty čokoládovú hmotu krátko prešľaháme spolu s polovicou mascarpone. Ozaj len krátko, aby sa krém nezrazil, stačí mu málo.

Smotanový krém:

Šľahačkovú smotanu spolu s druhou polovicou mascarpone a vanilkovým cukrom vyšľaháme, tiež pozor na prešľahanie.

Ganache:

V horúcej smotane rozpustíme čokoládu. Ja som sa pre čokoládovú polevu rozhodla v poslednej chvíli, takže teoreticky, môžete v úvode pri čokoládovom kréme použiť viac smotany a čokolády a časť hmoty si odložiť na polevu, v prípade potreby treba krátko zohriať nad parou.

Plnenie:

Vychladený korpus zarovnáme, potrieme džemom, na to rozotrieme čokoládový krém, rozložíme maliny, nanesieme smotanový krém, najlepšie so zdobiacim vreckom. Dáme chvíľu schladiť. Na vrch ležérne rozotrieme ganache a ozdobíme ovocím, mätou. A dáme na pár hodím schladiť do chladničky.

Poznámky

Na rovinu priznávam, mascarpone používam namiesto želatíny, stužovačov ... Chichocem sa Náplne držia krásne tvar aj bez dlhého chladenia.

Postup: 

Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 1
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 2
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 3
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 4
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 5
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 6
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 7
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 8
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 9
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 10
0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Vyzerá to vynikajúco. Zrejme niečo podobné urobím na Veľkú noc. Aj by som sa spýtala,  koľko vydržali maliny v kréme, ale vlastne tipujem tak pol hodiny :)

Tym, ze boli cerstve, nie mrazene, mali na nich akciu Úsmev a jednu porciu som odlozila navsteve, tak vydrzali dokonca 24 hodin.Chichocem sa

Dobrý deň ako to myslíte s tými malinami ? Ďakujem 

Pointa je, že torta sa tak rýchlo zjedla, že bolo ťažké otestovať, koľko by vydržali maliny v kréme(ako či sa nepokazia). S mraznými malinami nemám skúsenosť, ale čerstvé podľa mňa v pohode budu ok 48 hodín, len toľko žiaden koláč u nás nevydržal.Váľam sa od smiechu po podlahe Tortička je menšia rýchlo sa zje. ;)

Ďakujem za rýchlu reakciu , myslite ze keby som dala jahody dovnútra pokazila by som niečo ?

Určite nie, robila som podobnu s jahodami tu je recept https://tortyodmamy.sme.sk/recept/torty/cokoladovo-jahodova-torta-bez-muky

 

Ďakujem , uz ich dam to tejto ,var bude fajn. Hm .. ten korpus sa mi nedvihol ako Vam , a stačilo 30 minút. Neviete kde som mohla urobiť chybu ? 

\nevdai, on ked narastie aj tak potom spadne tak ci tak, je to bez muky, j einy ako klasika, al evelmi dobry. \pecenie bud pri vysej teplote krastie, alebo pri nizsej dlhsie, ako mam pri druhom recepte.

Podarila sa :) Je skvelá, nabudúce by som asi použila menej čokolády na čokoládová plnku, bola na mna príliš sladká.Ďakujem 

Stojí za to použiť aj viacpercentnú kvalitnejšiu čokoládu. Vtedy to nebude príliš sladké.

ÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskam vyzerá úžasne.....a iste rovnako úžasne aj chutí. Určite vyskúšam Kvietok

Naozaj mala úspech , idem ju robiť opäť , potrebujem vsak Vašu radu ohľadom mrazených jahôd vo vnútri. Ďakujem krásne 

 

To nemam odvahu radit, pretoze s mrazenym ovocim som este ani tuto ani podobne torty nerobila, mala by som obavu, ze ovocie pusti stavu ale mozno to nie je problem, neviem

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.