Čokoládová torta s mascarpone a ovocím

Popis

Recept s fotopostupom na fantastickú a pri tom veľmi jednoduchú čokoládovú tortičku s mascarpone a ovocím

Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

Korpus
4kusyvajicka
5polievkové lyžicetrstinový (klasický) cukor
3polievkové lyžicekakao (alebo 2PL kakao a 2PL múka)
1⁄2balíkprášku do pečiva
Čokoládový krém
200millilitrovšľahačkovej smotany
200gramovhorkej čokolády
125gramovmascarpone
smotanový krém
250millilitrovšľahačkovej smotany
125gramovmascarpone
1kusvanilkový cukor
ganache
60gramovčokolády
50millilitrovšľahačkovej smotany
Dokončenie
1kusmalinový alebo iný džem
125gramovmaliny
125gramovCUCORIEDKY

Poznámky

Na rovinu priznávam, mascarpone používam namiesto želatíny, stužovačov ... Chichocem sa Náplne držia krásne tvar aj bez dlhého chladenia.

Inštrukcie

Korpus:

Bielka s polovicou cukru a žltka s druhou polovicou cukru vyšľaháme samostatne, zľahka spojíme aj s preosiatym kakaom (s múkou) zmiešaným s práškom do pečiva. Môj korpus bol len s kakaom, bol dobrodružnejší, pri pečení viac vyrastie, potom klesne ..., kraje som orezala. Ak neradi experimentujete pridajte radšej aj múku. Hmotu na korpus rozotrieme do okrúhlej formy o priemere cca 24cm, vystlanej papierom na pečenie a boky vymastené maslom a vysypané múkou, alebo kakaom. Pečieme pri teplote cca 180°C, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou cca 45 minút.

Čokoládový krém:

Smotanu zohrejeme a horúcou  zalejeme nalámanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a potom dôkladne premiešame. Dáme na pár hodín schladiť do chladničky. Pred plnením torty čokoládovú hmotu krátko prešľaháme spolu s polovicou mascarpone. Ozaj len krátko, aby sa krém nezrazil, stačí mu málo.

Smotanový krém:

Šľahačkovú smotanu spolu s druhou polovicou mascarpone a vanilkovým cukrom vyšľaháme, tiež pozor na prešľahanie.

Ganache:

V horúcej smotane rozpustíme čokoládu. Ja som sa pre čokoládovú polevu rozhodla v poslednej chvíli, takže teoreticky, môžete v úvode pri čokoládovom kréme použiť viac smotany a čokolády a časť hmoty si odložiť na polevu, v prípade potreby treba krátko zohriať nad parou.

Plnenie:

Vychladený korpus zarovnáme, potrieme džemom, na to rozotrieme čokoládový krém, rozložíme maliny, nanesieme smotanový krém, najlepšie so zdobiacim vreckom. Dáme chvíľu schladiť. Na vrch ležérne rozotrieme ganache a ozdobíme ovocím, mätou. A dáme na pár hodím schladiť do chladničky.

Postup: 

Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 1
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 2
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 3
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 4
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 5
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 6
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 7
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 8
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 9
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím - recept postup 10

Komentáre

Vyzerá to vynikajúco. Zrejme niečo podobné urobím na Veľkú noc. Aj by som sa spýtala,  koľko vydržali maliny v kréme, ale vlastne tipujem tak pol hodiny :)

Tym, ze boli cerstve, nie mrazene, mali na nich akciu Úsmev a jednu porciu som odlozila navsteve, tak vydrzali dokonca 24 hodin.Chichocem sa

ÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskam vyzerá úžasne.....a iste rovnako úžasne aj chutí. Určite vyskúšam Kvietok


Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.