reklama

Čokoládová torta s mascarpone a ovocím

Pridal/a Kamila dňa 02. 04. 2017 - 18:50 - Recepty Kamila
Čokoládová torta s mascarpone a ovocím, Torty, recept, Kamila

Kamila | Čokoládová torta s mascarpone a ovocím


reklama

Recept s fotopostupom na fantastickú a pritom veľmi jednoduchú čokoládovú tortičku s mascarpone a ovocím.

Ingrediencie
Korpus:
4 kusov vajce
4 polievkové lyžice trstinový cukor
4 polievkové lyžice kakao
1⁄2 balík prášok do pečiva
Čokoládový krém:
200 millilitrov šľahačková smotana
200 gramov horká čokoláda
125 gramov mascarpone
Smotanový krém:
125 gramov mascarpone
125 millilitrov smotana na šľahanie
1 kus vanilkový cukor
Ganache:
60 gramov čokoláda
50 millilitrov šľahačková smotana
Dokončenie:
1 kus džem
125 gramov maliny
125 gramov čučoriedky
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus: Bielky s polovicou cukru a žĺtka s druhou polovicou cukru vyšľaháme samostatne, zľahka spojíme aj s preosiatym kakaom (s múkou) zmiešaným s práškom do pečiva.

Môj korpus bol len s kakaom, bol dobrodružnejší, pri pečení viac vyrastie, potom klesne, kraje som orezala. Ak neradi experimentujete pridajte radšej aj múku.

Hmotu na korpus rozotrieme do okrúhlej formy o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie a boky vymastené maslom a vysypané múkou, alebo kakaom.

Pečieme pri teplote cca 180°C, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou cca 40 minút.

Čokoládový krém: Smotanu zohrejeme a horúcou  zalejeme nalámanú čokoládu. Necháme chvíľu postáť a potom dôkladne premiešame. Dáme na pár hodín schladiť do chladničky. Pred plnením torty čokoládovú hmotu krátko prešľaháme spolu s polovicou mascarpone. Ozaj len krátko, aby sa krém nezrazil, stačí mu málo.

Smotanový krém: Šľahačkovú smotanu spolu s druhou polovicou mascarpone a vanilkovým cukrom vyšľaháme, tiež pozor na prešľahanie.

Ganache: V horúcej smotane rozpustíme čokoládu. Ja som sa pre čokoládovú polevu rozhodla v poslednej chvíli, takže teoreticky, môžete v úvode pri čokoládovom kréme použiť viac smotany a čokolády a časť hmoty si odložiť na polevu, v prípade potreby treba krátko zohriať nad parou.

Plnenie: Vychladený korpus zarovnáme, potrieme džemom, na to rozotrieme čokoládový krém, rozložíme maliny, nanesieme smotanový krém, najlepšie so zdobiacim vreckom. Dáme chvíľu schladiť. Na vrch ležérne rozotrieme ganache a ozdobíme ovocím, mätou. A dáme na pár hodím schladiť do chladničky.

Doplňujúce poznámky

Na rovinu priznávam, mascarpone používam namiesto želatíny, stužovačov ... Chichocem sa Náplne držia krásne tvar aj bez dlhého chladenia.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dasa_, Ne, 02. 04. 2017 - 19:20

Vyzerá to vynikajúco. Zrejme niečo podobné urobím na Veľkú noc. Aj by som sa spýtala,  koľko vydržali maliny v kréme, ale vlastne tipujem tak pol hodiny :)

Kamila, Ne, 02. 04. 2017 - 19:31

Tym, ze boli cerstve, nie mrazene, mali na nich akciu Úsmev a jednu porciu som odlozila navsteve, tak vydrzali dokonca 24 hodin.Chichocem sa

Barbara Šťastná, Št, 22. 06. 2017 - 08:40

Dobrý deň ako to myslíte s tými malinami ? Ďakujem 

Kamila, Št, 22. 06. 2017 - 09:35

Pointa je, že torta sa tak rýchlo zjedla, že bolo ťažké otestovať, koľko by vydržali maliny v kréme(ako či sa nepokazia). S mraznými malinami nemám skúsenosť, ale čerstvé podľa mňa v pohode budu ok 48 hodín, len toľko žiaden koláč u nás nevydržal.Váľam sa od smiechu po podlahe Tortička je menšia rýchlo sa zje. ;)

Barbara Šťastná, Št, 22. 06. 2017 - 20:22

Ďakujem za rýchlu reakciu , myslite ze keby som dala jahody dovnútra pokazila by som niečo ?

Barbara Šťastná, Pi, 23. 06. 2017 - 07:38

Ďakujem , uz ich dam to tejto ,var bude fajn. Hm .. ten korpus sa mi nedvihol ako Vam , a stačilo 30 minút. Neviete kde som mohla urobiť chybu ? 

Kamila, Pi, 23. 06. 2017 - 09:34

\nevdai, on ked narastie aj tak potom spadne tak ci tak, je to bez muky, j einy ako klasika, al evelmi dobry. \pecenie bud pri vysej teplote krastie, alebo pri nizsej dlhsie, ako mam pri druhom recepte.

Barbara Šťastná, So, 24. 06. 2017 - 08:54

Podarila sa :) Je skvelá, nabudúce by som asi použila menej čokolády na čokoládová plnku, bola na mna príliš sladká.Ďakujem 

dasa_, So, 24. 06. 2017 - 10:24

Stojí za to použiť aj viacpercentnú kvalitnejšiu čokoládu. Vtedy to nebude príliš sladké.

Boyle, Št, 24. 01. 2019 - 19:28

Robím podobné kombinácie krému z mascarpone, šľahačky a mrazeného obvocia (maliny, čučoriedky a jahody - mám vlastné). Je nás veľa, preto robím priemer torty 32 cm a v chladničke tri dni zvyšok vydrží.

 

Evka1223, Ne, 02. 04. 2017 - 22:50

ÁnoTlieskamÁnoTlieskamÁnoTlieskam vyzerá úžasne.....a iste rovnako úžasne aj chutí. Určite vyskúšam Kvietok

Barbara Šťastná, Pi, 14. 07. 2017 - 17:12

Naozaj mala úspech , idem ju robiť opäť , potrebujem vsak Vašu radu ohľadom mrazených jahôd vo vnútri. Ďakujem krásne 

 

Kamila, Ne, 16. 07. 2017 - 16:45

To nemam odvahu radit, pretoze s mrazenym ovocim som este ani tuto ani podobne torty nerobila, mala by som obavu, ze ovocie pusti stavu ale mozno to nie je problem, neviem

Lucia Semenikova, Ne, 08. 10. 2017 - 18:28
Ďakujem krásne za tento recept! Výborný!. Urobila som si až 3 korpusy (bez múky): 1. na spodok, na to malinový džem, na to čokoladový krém, na to 2. korpus, opäť malinový džem, na to smotanový krém, do ktorého som primiešala tiež trochu toho malinového džemu a na to 3.korpus a opäť malinový lekvár a na to ganache a veeeeeľa rôzneho ovocia. Vyzerala božsky a aj tak chutila ;). Naozaj skvelý recept.
Miroslava Miri…, St, 06. 02. 2019 - 09:32

Zdravím Vás Lucka, vymysleli ste super kombináciu torty. Potrebovala by som niečo také upiecť pre dcérku. Vedeli by ste mi poradiť ohľadom tých krémov - čokoládový, smotanový a ganache? Ak máte osvedčené recepty, bola by som vďačná, ak by ste poradili, ďakujeeemÚsmev

M.á.r.i.a, St, 06. 02. 2019 - 10:04

Nejak sa neviem zdržať nereagovať Prekvapenie.... veď tie recepty krémov máte presne popísané v recepte od Kamily. Lucka použila presne také Chichocem sa

Miroslava Miri…, St, 06. 02. 2019 - 10:16

Juuj ďakujem, asi som prepracovaná Prekvapenie​ recept som našla náhodou, preletela ho očami a že nejak som si to neuvedomila, takže vďaka a ospravedlňujem saVáľam sa od smiechu po podlahe

AnnaBB, Ne, 11. 02. 2018 - 11:09

Aký je, prosím, priemer formy?

Kamila, Ne, 11. 02. 2018 - 12:55
Uvadzam to v postupe 24cm ;)
Martina Dulino…, Ne, 17. 03. 2019 - 19:45
perfektný recept... dnes sme robili... úžasná pochúťka
Lea, St, 20. 03. 2019 - 15:15

Upiekla som v sobotu manželovi k 55-ke, odfotiť sme nestihli Chichocem sa a dávala som domáce maliny z mrazáku voľne rozmrazené na tácke, dcéra skonštatovala, že boli ako čerstvé, vďaka za super recept.

Dominika Rozman, Št, 04. 02. 2021 - 21:13

PrekvapeniePROSÍM PORAĎTE. Skúsila som urobiť cesto bez múky, len to kakao nech je sranda. Korpus je veľmi tenký Smútok:D ale ešte stíham urobiť prekvapenie zajtra. Radšej pridám aj múku...ale kyprici rozumiem správne len POLOVICU nie jeden a pol??  Vaša torta vyzerá geniálne, nevzdám sa, kým nebude aj moja Úsmev Ďakujem a inak krásny popis a fotkyTlieskam

 

Kamila, Št, 04. 02. 2021 - 21:26

No len s kakaom to ozaj nie je až tak jednoduché. Prášok do pečiva, tam podľa mňa asi nemusí ísť. Pokojne časť kakaa nahradte múkou. Obe treba preosiať. 

Dominika Rozman, Št, 04. 02. 2021 - 21:41

Ďakujem :) Zmietla ma veta v popise: "Môj korpus bol len s kakaom, bol dobrodružnejší, pri pečení viac vyrastie, potom klesne ...," a tak som múku vynechala...ale som poučená. Navždy. Napíšem zajtra ako sa podarilo :D

 

Kamila, Ne, 07. 02. 2021 - 15:22

Super Áno, tak snáď chutila Úsmev

Vrkocik, So, 19. 08. 2023 - 01:43

Prosim o info - nie je v recepte chyba v mnozstve slahackovej smotany pri cokoladovom kreme? Naozaj sa ma pouzit 450 ml?

Kamila, So, 19. 08. 2023 - 11:38

Nie je, lebo časť smotany je na ganache, teda zaliatie horkej čokolády a druhá na vyšlahanie spolu s mascarpone.

Dušan 69, St, 27. 12. 2023 - 13:07

chcem sa opýtať či do toho čokoládového krému nejde cukor?

 

Kamila, St, 27. 12. 2023 - 13:38

Čokoláda už v sebe cukor má, ale ak chcete sladší krém, môžete pridať cca 1 -2 PL práškového cukru. Všetko závisí od použitej čokolády, koľko percent kakaa má.

Zuzana.kobietka, So, 09. 03. 2024 - 20:01

Ja myslim ze dotaz bol na cokoladovy krem,lebo je v surovinach nanho uvedena slahackova smotana dva krat, raz 200ml a potom 250ml, toto je aj podla mna nejaky preklep.  Na vanilkovy krem nasledne je 125ml. 

Kamila, So, 09. 03. 2024 - 20:34

áno bola bola tam chyba, opravila som ju

Zuzana.kobietka, Ne, 10. 03. 2024 - 19:07

Dakujem a vdaka aj za skvely recept, peciem opakovane 😊

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama