reklama

Čakanka a fenikel

eva m , 12. 04. 2012 - 15:01

reklama

Tak som ja v snahe obohatiť náš jedálniček zakúpila čakanku i fenikel. Pekné biele hlavičky sú to, ale čo s nimi? Variť to, a či len nakrájať a ochutiť? Posnorila som, pogúglila, aj čosi našla, nuž ale spolieham sa na vás, gazdinky naničmamovské, že určite máte vo svojich repertoároch čo - to oskúšané z týcho zdravých dobrôt(či?)
A ak sa s dákym receptíkom podelíte, nuž - potešíteÚsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

Erkočka, Št, 12. 04. 2012 - 16:12

Evka, ty si ako ja, kúpiš a až potom uvažuješ čo s týmChichocem sa

Pegybabi, Št, 12. 04. 2012 - 17:22

Evka, veľmi dobre si urobila, že si sa rozhodla kúpiť tieto dobroty. Sú nielen dobré ale hlavne zdravé na pečeň, žlčník. V mojom jedálničku sú dosť často.
Mám veľmi rada pečenú zeleninu, do zapekacej misky dám trochu olivového oleja,
a nakrájanú mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler, fenikel, cesnak a cibuľu. Trochu osolím bylinkovou soľou, podlejem troškou vody a dám zapiecť. Môže sa to jesť s chlebíkom, môžeš si to posypať strúhaným syrom.....veľmi dobrá mňamka. Fenikel dávam aj keď pečiem kuriatko, dávam ho do rôznych zeleninových šalátov s rôznymi zálievkami.
Z čakanky tiež robievam šaláty so zálievkou ale veľmi mám rada aj zapekanú čakanku. Čakanku dáme do vriacej vody na pár minút, potom ju scedíme. Pripravíme si bešameľovú omáčku, roztopíme v nej Bambino syr, trochu osolíme, poprášim mletým rozmarýnom a mletým koriandrom.
Vychladnutú čakanku zabalíme do plátkov diétnej šunky, uložíme do vymastenej zapekacej misy, zalejeme syrovou omáčkou a dáme asi na 30 min zapiecť.
Takže dobrú chuť..Slnko Slnko

Adinka, Pi, 13. 04. 2012 - 10:15

Čakanka sa dá nakrájať a pridať do šalátu, alebo aj samostatne, anpríklad čakanka, jogurt, oliv. olej, trochu soli, citrónu ... prípadne cesnak alebo nejaké bylinky podĺa chuti. Môžeš pridať k tomu ale aj inú zeleninku - paradajky, šalát, cibulku ...
FEnikel je dobrý aj na masle, alebo uvarený s roztopeným maslom a posypaný strúhaným syrom ... teda komu to chutí. My sme to mali radi,. deti to veĺmi ale nejedli, len kým boli malé :) Čakanku majú radi. Malá si len tak zahryzkáva - pýta si vždy syrík a k tomu "lístok" :)

eva m, Št, 12. 04. 2012 - 19:10

dakujem za tipy, urcite poskusamÚsmev
Eva Slnko

eniXelka, Št, 12. 04. 2012 - 19:23

Zapekany fenikel - uplna dobrota a ta vona...…

Uvoris fenikel vo vriecej code do makka, ale nie aby sa zacal rozpadavat, skor dovtedy, kedy zacne maknut, tak cca 5-6 min. Vlozis do vytretej jenskej misy, zalejes mliekom (smotanou ) s rozmixovanym vajcom, okorenis podla chuti, posypes stuhanym syrom. Gramaz neviem, ja to robim od oka. Nakoniec to das zapiect, neviem ako dlho Chichocem sa , kym nieje mliecna zmes tuha. No a potom uz len jest, my to jeme bez vsetkeho len tak alebo to dam ako prilohu k masu. Je to absolutne bozske, MM sa sice tvari cudne, ked to dostane, ale ked ochutnamm ten fenikel je mi to hned ukradnute.

Iwa, Pi, 13. 04. 2012 - 08:58

Feniklovo-jablkový šalát: fenikel trochu povaríš, nakrájaš, pridáš strúhané jablká, orechy alebo mandle posekané na drobno, ocitróniš, môžeš prisladiť cukrom alebo medom a zalizuješ sa až za ušami Torta

betati, Pi, 13. 04. 2012 - 10:41

Utekám kúpiť aj ja ten fenikel Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama