reklama

len môj jazyk je taký rozmaznaný, či?

púpavienka , 09. 12. 2016 - 20:29

reklama

Po vlaňajšom veľkom pečení na Vianoce prichádza dalšie a ja som skúšala nové recepty  drobného pečiva. Medvedie tlapky ktoré skoro same vyskakali a ani jedna sa nerozdrobila a sú aj chutné a jedlé ihned, ale aj oťapkané kvietky, recept ktorý som trošku zmenila ale výsledok báječný. / Ked nájdem foťak, ktorý som pri mojej perestrojke tak schovala aby sa mu nič nestalo že ho už mesiac hľadám, tak pridám foto a aj recept/ potom to mali byť škoricovo-medové keksíky, ktoré ma teda sklamali na plnej čiare, mačacie oči s octom tiež nič moc ale som na pochybách s pečivom s pudingovými práškami. Išli tam dva jahodové pudingy, pečivo je krehké, ale? Nemôžem si pomôcť toto bolo druhý krát kedy som piekla pečivo s pudingovým práškom. Prvýkrat mi Mirko povedal že veru to nie je bohviečo a radšej nech ostanem pri tom čo už robím. Zdali sa mi umelé.

Teraz som použila kvalitné pudingy od Etkera ale nemôžem si pomôcť ja cítim na podnebí a neskôr aj na jazyku ten škrob a tým sa mi nepáči celá chuť.

Nakoľko čítam aké su ohlasy zo všetkých strán, aké sú to úžasné kolieska či niečo iné tak ja neviem - bud mám veľmi bláznivý jazyk alebo nechcem byť módna? alebo to neviem upiecť?

Pozrite si aj


reklama


reklama

dasa_, Pi, 09. 12. 2016 - 20:33

ja som s pudingom piekla už veľmi dávno (mám pokazenú rúru, už niekoľko rokov nepečiem). A teda, s cestom sa mi robilo dobre. Ale tiež mi to nechutilo.

púpavienka, Pi, 09. 12. 2016 - 20:45

Som rada že aj ty máš tu skúsenosť, lebo už si pripadam ako hlupák . Presne tak s cestom sa výborne pracuje, pečivo je pekné len ta maizenová chuť ostava. 

M.á.r.i.a, So, 10. 12. 2016 - 23:34
Pred pár rokmi som sa tiež nalákala na taký recept a ešte k tomu s jahodovým pudingom...nuž katastrófa chuťou aj ružovým výzorom. Pomlela som ich pridala rôzne pochutiny aby som prebila tú škrobovú chuť a boli z toho punčové guľky a časť som spracovala ako roládu s kokosovým krémom.
púpavienka, Ne, 11. 12. 2016 - 08:42

Presne takto je to aj u mňa len tam nie je veľmi vidieť ružovú farbu, len nechápem ako to iným nevadí ked ja ten škrob tam cítim dlho a musela som zapiť vodou aby to zmizlo. Tiež rozmýšľam že ich skúsim nejako pridať bud do korpusu s maslom a keksíkmi a potom niečo trasené na to alebo nejaké guľky.

balalajka, Ut, 13. 12. 2016 - 09:10

Ja robím jeden recept s pudingom, ktorý tu t.č. dala Fidorka.

Obyčajný puding som nahradila tým mega s kúskami čokolády a zas ... s cestom sa robí HROZNE, ale chutí nám všetkým - nejak veľmi tam to necítiť. Ale on je mega čokoládový a tak to kvalitné kakao prebije všetko a všetkých Veľký úsmev.

púpavienka, Ut, 13. 12. 2016 - 16:14

No ja neviem, tie moje zjemnili tu chuť tej maizeny či iného škrobu ale veľmi cítiť maslo a teda ani tak sa mi nepáčia, ale každému chutí niečo iné.

anjeli, Ut, 13. 12. 2016 - 18:29

...svätá pravda - každému chutí niečo iné a moje decká sa práve po tých "pudingových" lineckých idú utĺcť Veľký úsmev. A tohto roku som vyskúšala aj medovo-škoricové, ktoré mňa nejak neohúrili, ale zas najstarší syn ich vyzobáva v pravidelných nájazdoch Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev.

adel_kov, Št, 15. 12. 2016 - 13:02

Ja som robila vanilkove rozky uz druhu varku lebo prva sa skoro hned zjedla :) pri druhej som nedavala margarin ale maslo a boli nenormalneeee! :-) taka jemnejsia chut

púpavienka, Št, 15. 12. 2016 - 13:20

S maslom sú vždy jemnejšie, len mne to pri vanilkocých rožkoch vadí lebo ich potom nemám celé.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama