
dasa_
Jednoduchá cesnaková polievka z vody po varení zemiakov – chutná, rýchla a úsporná voľba pre každodenné varenie.
liter | zemiakový vývar | |
4 | strúčiky | cesnak |
liter | kurací vývar | |
2 | kusov | rožky |
1 | polievková lyžica | olej |
4 | polievkové lyžice | nastrúhaný syr |
pažítka |
Základ tejto polievky tvorí voda, v ktorej sa varili zemiaky. Ak takýto vývar aktuálne nemáme a na polievku napriek tomu je chuť, stačí jeden zemiak nastrúhať na hrubo a uvariť asi v litri osolenej vody. V tom prípade necháme postrúhaný zemiak v polievke
K zemiakovému vývaru pridáme hydinový vývar alebo pol masoxu. Prelisujeme cesnak a spolu varíme aspoň 10 minút.
Starší rožok nakrájame na kolieska, potrieme olejom, posypeme strúhaným syrom a zapečieme pod grilom. Ja zapekám v teplovzdušnej fritéze, samozrejme môžete použiť aj rúru.
Hotovú polievku posypeme posekanou pažítkou a pridáme zapekané kolieska rožkov so syrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty