reklama

pohostenie

marianka80 , 02. 06. 2013 - 21:33

reklama

Dievčatá, poradte. Manžel bude robiť pohostenie pre kolegov z práce, a potrebovala by som neaké typy, recepty, čo prichystať. Bývame v dome, máme možnosť aj grilovať, ale chcela by som aj niečo nové, aby to nebolo stále rovnaké, klobása, slanina....
Neaký šalát....

Pozrite si aj


reklama


reklama

zdenka25, Po, 03. 06. 2013 - 13:47

Ahoj, mám odskúšaný.... Áno
Kuracie mäsko pokrájaš na kúsky, opečieš na olivovom oleji, pridáš korenie gyros (podľa chuti). Do misy nakrájaš zeleninu (čínska kapusta, rajčina, farebná paprika, kukurica,... môžeš pridať akúkoľvek, hlavne takú, čo vám chutí Úsmev ). Zmieša sa s mäskom a zaleje zálievkou - med, citrón, olivový olej, cesnak. Je naozaj výborný Vyplazený jazyk Kľudne aj na konci po zamiešaní môžeš pridať ešte gyros korenie, ak sa ti bude zdať málo. Slnko

fantika, Po, 03. 06. 2013 - 14:43

urcite nic nepokazís aj studenými misami,tie mozu byt masové syrové,miesané hocijaké..u nás sa na oslavy osvedcila adusina syrová roláda,veeeelmi chutí vsetkým hostom..alebo tiez roláda z mletého masa,alebo prekladané kuracie prsia pecené v bábovkovej forme,tie sa mozu podávat aj teplé aj na studeno do mís..alebo rozne zeleninky plnené plnkami,ci uz paradajky s bryndzovou plnkou,alebo papriky plnené lunex plnkou,ci plnené varené vajícka atd atd...

eva m, Po, 03. 06. 2013 - 15:06

grilovana kuracinka, grilovana zelenina vseho druhu (paprika, baklazan, kolieska cibule...), pripadne grilovany encian..., k tomu salat Coleslaw - vrele odporucam Áno
Eva

margesimpson, Ut, 04. 06. 2013 - 16:48

anooo, mnaaam. Ja k encianu robievam aj klasicku dvojhrncovu brusnicovu omacku (rozumej vykydnem do hrnca pohar brusnic, bohato zalejem cervenym vinom, predtym samozrejme vino degustujem, varim, popri tom stale degustujem vino, zacina to bublat, stale degustujem, ci sa vino nezlomilo. Obdobne pokracujem, pokial nevidim dva hrnce. Vtedy je omacka AKURAT Váľam sa od smiechu po podlahe )

eva m, Ut, 04. 06. 2013 - 20:05

fiiiha, fiiha, tak to je dobrrryyy recept Áno
pri najblizsej grilovacke vyskusam Mrkám a ak si budem pamatat, dam vediet, ci sa podarila Váľam sa od smiechu po podlahe
Eva Slnko

marianka80, Ut, 04. 06. 2013 - 18:37

Bozkávam laskonku by som si dala, aspoň jednu, maličku, mňam Slnko

gueva, Ut, 04. 06. 2013 - 15:08

grilované koleno, najpr uvariť, potom ugrilovať dochrumkava

margesimpson, Ut, 04. 06. 2013 - 16:43

u nas radi robievame zoznam nizsie. Vsetko maximalne jednoduche veci s bleskovou pripravou:
1. grilovany ananas (ananas nakrajat na 1cm hrube kolieska, zaliat medom a prisypat skoricu. Marinovat, potom ugrilovat. Genialne.)
2. grilovane sampinony (cele klobuciky, bez nicoho, len tak)
3. grilovana paprika (zbavime semiacok, nakrajame pozdlzne na stvrtiny. Na kazdy plat polozime feta syr a grilujeme)
4. grilovany losos (Vnutrajsok celeho lososa vysypeme solou a vlozime cele hrube trsy cerstvych bylin - tymian, oregano, co mas. Ugrilujeme. Byliny rybu neskutocne prevonaju)
5. podavam vzdy niekolko salatov. Klasicky Grecky, Cezar (ale bez kuraciny, len samotny salat a cezar dresing - majoneza,horcica, cierne korenie, cukor, citronova stava), a posledny je nasekany ladovy salat s polovickami hroznovych bobul a zltym melonom nakrajanym na kocky posypane parmezanom(kombinacia parmezanu a sladkeho ovocia je na nezaplatenie)
6. grilujeme aj polovice zemli ako prilohu a k nim robim jednoduche pesto, ktorym si ich hostia natieraju (ponornym mixerom rozmixujem dohladka cierne olivy + olivovy olej + sol + cesnak)

Samozrejme robievam aj maso, kridelka v mede, steaky a podobne, ale toto co som vypisala podla reakcii hosti viem, ze nie su az tak "obycajne" veci. Pricom fakt je smiesne, ze vsetko dokopy to mas prichystane za pol hodinku Váľam sa od smiechu po podlahe

jancila, Ut, 04. 06. 2013 - 18:36

...
7. baklažán - 0,7cm kolieska (0,5 je málo, 1cm veľa) posyp korením na grilovanú zeleninu, pokvapkaj citrónom a oliváčom (ten citrón musí byť! až potom je to tá pravá, neuveriteľnáá chuť! mňam)

8. cuketa - robím ju na prúžky asi 1,3cm široké, posyp korením na grilovanú zeleninu a pokvapkaj oliváčom

9. encián, alebo T...o plesnivý syr (ideálna veľkosť jednej porcie) - posyp hocijakým grilovacím korením, polej olejom a zabaľ do alobalu. Po ugrilovaní si to doho namáčajte šampióny ugrilované na ihle, geniááálne!!

10. kukurica - viem, že je ešte skoro, ale dá sa kúpiť trebárs mrazené klásky - mierne obvar (alebo aj nie Úsmev ), posoľ a s kúštičkom masla zabaľ do alobalu. Po ugrilovaní neuveriteľný zážitok Úsmev Odporúčam robiť malé balíčky, aby si rozdelila medzi hostí...

11. paprika - ja kupujem tenkostennú bledozelenú, čo najrovnejšie jedince. Vykuchám, vopchám plátok syra, alebo trojuholníček Lunexu a grilujem. Takisto božská chuť...

A ja ku všetkému najjednoduchší dresing - jedna smotana + 3-4 strúčiky cesnaku. Ani neposoliť, len zmiešať.... a kopec surovej zeleniny (uhorka, cibuľa na plátky, paradajka....)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama