Potrebujem poradit
Pozrite si aj
Ja ríbezle oberiem zo stopiek,umyjem a dám variť.Keď sú všetky popučené a pustia šťavu,buď ich ešte také horúce prepasírujem,alebo keď nemám hneď čas a stihnú vychladnúť,tak ich cez gázu pretlačím na šťavu.Odmeriam koľko je šťavy a pridám cukor a Gelfix.Na tom sáčku je návod a podľa toho či je Gelfix 2:1,alebo 3:1 dám také množstvo cukru.
Ono tie ríbezle majú samé o sebe dosť pektínu a sú také želatínkové,pred pár rokmi som iba cukor pridala a varila a varila a varila,kým to nemalo žiadanú hustotu.Ale takto je to jednoduchšie a tým varom strácal džem aj farbu a bol taký tmavý,takto sa mi to viac páči a hlavne je to rýchlejšie.
Alebo môžeš použiť aj želírovací cukor...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam tak že ríbezle iba umyjem,vôbec ich neodstopkujem,dám do hrnca,trochu podlejem vodou a nechám povariť-občas premiešavam.Varím tak 10 min, potom odstavím,prepasírujem, odmeriam šťavu-čistú.Koľko je šťavy toľko dávam cukru/napr.liter šťavy-kilo obyč. cukru/.dám to znovu zovrieť,keď vyjde na povrch pena tú zoberiem a nalievam do pohárikov.Zabalím ich do deky a nechám tam vychladnúť.Džem je taký tuhý že sa dá krájať a vydrží veľmi dlho. Overený recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj marienka 259 , dakujem velmi pekne za recept / tento sa mi páči viacej je bez chémie no proste klasika
/ dúfam že bude dobrý
ahoj dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robím, ako Marienka-je skvelý
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mile dievčata a ženy nevie mi niekto poradit recept na lekvár z červených ríbezli, taký ako žele /no proste nerozteká sa a je vhodný aj do buchtičiek/. Za vaše recepty vopred dakujem Adrianna
