reklama

Zaváranie jahôd

sofhia , 08. 06. 2012 - 18:14

reklama

Čaute žienky,  nikde som tu nenašla recept na sterilizované jahody, na nete ich je požehnane. Moja mama totiž odporúča jahody nechať postáť do ďalšieho dňa. Mne sa to nedzá, lepšia je asi  klasika, len zaliať nálevom a sterilizovať. Ako zavárate jahody vy, aby boli chutné a vydržali? Ďakujem za rady, ja som v zavaraní skoro nováčik. Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

n.e.l.i.n.k.a, Pi, 08. 06. 2012 - 18:26

Tiez som nepocula, zeby sa nechavali stat, klasika - nalev a sterilizovat. Ja som si dnes dala zamrazit Úsmev

sofhia, Pi, 08. 06. 2012 - 18:32

Neli a su dobre? mas to odskusane?

dancla, Pi, 13. 06. 2014 - 23:37

Zaručený recept na jahodovy kompót: Jahody dokladne umyt, očistiť a davať do pohárov iba zdravé a pekné jahody, lebo inak sa budú kaziť. nálev: Na 1l vody 430-450g cukru. podľa chuti. Ak sa dá málo cukru tiež sa zvyknú kaziť. Do 7 dcl poháravložiť jahody + malú lyž. rumu (nebudu chytať pleseň). sterilizovať na 90 st. 12 minút. Veľmi dôležité je, aby sa do pohárou dávali iba zdravé jahody ,aby bolo dosť cukru a rum na zabránenie plesne. Mne sa zvykne pokaziť zo 40 pohárov 1-2 ks. max.

n.e.l.i.n.k.a, Pi, 08. 06. 2012 - 18:42

No, nie su uplne ako tie teraz cerstve, ale do kolaca v zime dobre Mrkám
Zavarane - vzdy sa stane, ze niektore zacnu plesniet a su aj prilis sladke, takze tento rok jahody nezavaram. Prejedame sa ich teraz a v zime bude bublaninka Mrkám

n.e.l.i.n.k.a, Pi, 08. 06. 2012 - 18:47

A je s tym menej roboty Vyplazený jazyk Veľký úsmev

lua, Pi, 08. 06. 2012 - 19:00

ja robím z jahôd dreň, a v zime nemusíme kupovať zmrzlinu ak na ňu dostaneme chuť, táto je zdravšiaMrkám

sofhia, Pi, 08. 06. 2012 - 19:08

ja viem, ze mrazene su najlepsie, ale ja potrebujem zavarane kvoli tomu,ze mala mi cerstve ci mrazene jahody jest nemoze. tak vam dakeujem za rady

anicka077, Pi, 08. 06. 2012 - 20:16

moj otec to robi,ze ich zasype riadne cukrom a necha odstat do druheho dna. mali by pustit tolko stavy,ze ti ziaden nalev netreba.no su velmi sladke. ked chces zistim zajtra presnejsie kolko cukru na kolko jahod

sofhia, Pi, 08. 06. 2012 - 20:22

Dakujem, nechaj tak, nasla som si cca recepty, a cukru dam trosku menej, my nemusime az take sladke.
len som bola zvedava, ci aj na SR sa nejde niekto, kto to robi takto, kedze na Cz strankach som nasla par receptov a vsetky sa nechavali cez noc stat.

anicka077, Pi, 08. 06. 2012 - 21:36

ok. ja sladke inac velmi nemusim ale tieto jahody mi fakt chutia. ma to uplne inu chut, ked je to vo vlastnej stave ako ked to zalejes nalevom. a zatial sa mi nestalo,zeby som nejake otvorila a boli pokazene

akalenkak67, Ne, 10. 06. 2012 - 16:00

Jahody sterilizujem klasicky.Po opláchnutí a odkvapkaní naukladám do fliaš.Zalejem nálevom.Sterilizujem úplne kratučko,aby nezostali popučené.Ešte sa mi nestalo žeby mi splesneli.Plesen ti chytia alebo sa začnú kaziť ak ich zbieraš za mokra,alebo ti zostane na niektorej kúsok hliny.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama