Zaváranie jahôd
Čaute žienky, nikde som tu nenašla recept na sterilizované jahody, na nete ich je požehnane. Moja mama totiž odporúča jahody nechať postáť do ďalšieho dňa. Mne sa to nedzá, lepšia je asi klasika, len zaliať nálevom a sterilizovať. Ako zavárate jahody vy, aby boli chutné a vydržali? Ďakujem za rady, ja som v zavaraní skoro nováčik.
Pozrite si aj
Tiez som nepocula, zeby sa nechavali stat, klasika - nalev a sterilizovat. Ja som si dnes dala zamrazit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neli a su dobre? mas to odskusane?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zaručený recept na jahodovy kompót: Jahody dokladne umyt, očistiť a davať do pohárov iba zdravé a pekné jahody, lebo inak sa budú kaziť. nálev: Na 1l vody 430-450g cukru. podľa chuti. Ak sa dá málo cukru tiež sa zvyknú kaziť. Do 7 dcl poháravložiť jahody + malú lyž. rumu (nebudu chytať pleseň). sterilizovať na 90 st. 12 minút. Veľmi dôležité je, aby sa do pohárou dávali iba zdravé jahody ,aby bolo dosť cukru a rum na zabránenie plesne. Mne sa zvykne pokaziť zo 40 pohárov 1-2 ks. max.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No, nie su uplne ako tie teraz cerstve, ale do kolaca v zime dobre
Zavarane - vzdy sa stane, ze niektore zacnu plesniet a su aj prilis sladke, takze tento rok jahody nezavaram. Prejedame sa ich teraz a v zime bude bublaninka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A je s tym menej roboty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím z jahôd dreň, a v zime nemusíme kupovať zmrzlinu ak na ňu dostaneme chuť, táto je zdravšia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja viem, ze mrazene su najlepsie, ale ja potrebujem zavarane kvoli tomu,ze mala mi cerstve ci mrazene jahody jest nemoze. tak vam dakeujem za rady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moj otec to robi,ze ich zasype riadne cukrom a necha odstat do druheho dna. mali by pustit tolko stavy,ze ti ziaden nalev netreba.no su velmi sladke. ked chces zistim zajtra presnejsie kolko cukru na kolko jahod
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem, nechaj tak, nasla som si cca recepty, a cukru dam trosku menej, my nemusime az take sladke.
len som bola zvedava, ci aj na SR sa nejde niekto, kto to robi takto, kedze na Cz strankach som nasla par receptov a vsetky sa nechavali cez noc stat.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ok. ja sladke inac velmi nemusim ale tieto jahody mi fakt chutia. ma to uplne inu chut, ked je to vo vlastnej stave ako ked to zalejes nalevom. a zatial sa mi nestalo,zeby som nejake otvorila a boli pokazene
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jahody sterilizujem klasicky.Po opláchnutí a odkvapkaní naukladám do fliaš.Zalejem nálevom.Sterilizujem úplne kratučko,aby nezostali popučené.Ešte sa mi nestalo žeby mi splesneli.Plesen ti chytia alebo sa začnú kaziť ak ich zbieraš za mokra,alebo ti zostane na niektorej kúsok hliny.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte