reklama

prosíím radu.. :-)

NIA123 , 20. 06. 2011 - 10:18

reklama

nasla som si na nete recept na nepeceny kolacik z BB keksikov.. a dnes ho chcem urobit..plnka ktorou sa natieraju keksiky sa robi z vanilk.cukru,mlieka,vanilk.pudingu,masla prask.cukru a k tomu jeden zltok..z prvych 3 veci puding..z dalsich troch maslova zmes a potom sa to zmiesa.. to len aby ste mali predstavu..moja otazka je..aky vyznam ma v tej plnke ten zltok a co sa stane ked ho tam nedam?? dakujem..

Pozrite si aj


reklama


reklama

aramana, Po, 20. 06. 2011 - 10:21

Ten žĺtok sa dáva do mlieka, musí sa prevariť.Význam žiadny myslím.Len je puding žltší.Niekto vraví že aj jemnejší ale ak by malm ochutnať so žltokm a bez žltka, nezbadá rozdiel.

NIA123, Po, 20. 06. 2011 - 10:26

dava sa do mlieka??? no dobre,ze si napisala,lebo v recepte sa pise, ze sa ma vymiesat s prask.cukrom a maslom... a prave preto sa pytam,lebo asi pred 8 rokmi som so starsim synom mala salmonelozu a od vtedy davam pozor na to ,co kde dam.. a keby to dam do masla s cukrom,tak ostane surove... ale do pudingu ho davat nebudem,ved to nebude taky luxusny kolac ze musi mat aj puding krajsiu farbu..Chichocem sa Chichocem sa takze zltok vyskrtavam..dakujem za radu

fidorka, Po, 20. 06. 2011 - 15:21

ja mám tiež recepty,kde sa dávajú žĺtka do masla a do cukru,surové a potom sa primieša puding.nedávam surové žĺtka,tiež neverím surovým vajíčkam a krém je dobrý aj bez toho,sú to väčšinou veľmi staré recepty,z čias,keď mávali ľudia svoje domáce vajíčka a teraz kto je odkázaný všetko kupovať,ozaj nemá istotu,že sú čerstvé.

Lottika, Po, 20. 06. 2011 - 11:37

Žĺtok krém troška aj zahustí tým, že sa to uvarí. Ale zhustiť môžeš aj dlhším varením.

NIA123, Ut, 21. 06. 2011 - 09:01

kolacik si pekne v chladnicke cez noc oddychol..uz cakam s nim a kavou na MM.... vyzera dobre..chuti este lepsie..zltok tam vobec nechyba.. Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama