prosíím radu.. :-)
Ten žĺtok sa dáva do mlieka, musí sa prevariť.Význam žiadny myslím.Len je puding žltší.Niekto vraví že aj jemnejší ale ak by malm ochutnať so žltokm a bez žltka, nezbadá rozdiel.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dava sa do mlieka??? no dobre,ze si napisala,lebo v recepte sa pise, ze sa ma vymiesat s prask.cukrom a maslom... a prave preto sa pytam,lebo asi pred 8 rokmi som so starsim synom mala salmonelozu a od vtedy davam pozor na to ,co kde dam.. a keby to dam do masla s cukrom,tak ostane surove... ale do pudingu ho davat nebudem,ved to nebude taky luxusny kolac ze musi mat aj puding krajsiu farbu..
takze zltok vyskrtavam..dakujem za radu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mám tiež recepty,kde sa dávajú žĺtka do masla a do cukru,surové a potom sa primieša puding.nedávam surové žĺtka,tiež neverím surovým vajíčkam a krém je dobrý aj bez toho,sú to väčšinou veľmi staré recepty,z čias,keď mávali ľudia svoje domáce vajíčka a teraz kto je odkázaný všetko kupovať,ozaj nemá istotu,že sú čerstvé.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Žĺtok krém troška aj zahustí tým, že sa to uvarí. Ale zhustiť môžeš aj dlhším varením.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kolacik si pekne v chladnicke cez noc oddychol..uz cakam s nim a kavou na MM.... vyzera dobre..chuti este lepsie..zltok tam vobec nechyba..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nasla som si na nete recept na nepeceny kolacik z BB keksikov.. a dnes ho chcem urobit..plnka ktorou sa natieraju keksiky sa robi z vanilk.cukru,mlieka,vanilk.pudingu,masla prask.cukru a k tomu jeden zltok..z prvych 3 veci puding..z dalsich troch maslova zmes a potom sa to zmiesa.. to len aby ste mali predstavu..moja otazka je..aky vyznam ma v tej plnke ten zltok a co sa stane ked ho tam nedam?? dakujem..