Recepty - prosím o váš názor
Dievťatá, viem že som to asi napisala komplikovane, len mi prosim dajte vediet, ci ma zmysel triedit recepty podla ingrediencii, vid pravy stlpec pod reklamou etarget. dik.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ale absolútne netuším, čo vlastne myslíš, že myslíš...
Ale ja na to prídem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Však nechaj, zavadzať to nezavadzia a skupiny sedia. Mne sa to zdá ako kategorizácia navyše, ale ak si to "debata" vyžiadala, aspoň budeš unikátna.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Napriklad moj nedelny obed vyzera tak, ze mam nejake morcanie maso a netusim, co s nim abo kuracie uz vobec nie. To iste moja debata spenat, o chvilu bude sezona cukin.
Ako to vaznenikto nema triedenie pdola ingrediencii? Ved som nsal uz na zopar strankach varenei podla toho co mas v chladnicke, zadas ingrediencie ake mas a vypluje ti recept.
Hlaven pisem kvoli tomu, ci ti nemyli k vypisaniu vsetkych ingrediencii hned v uvode. Mozem to dat na povodne meisto, pod podrobny rozpis ingrediencii a uz to nebude mylit.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ono to vážne nie je moja doména
ja varím, že Stroganov...google...prvý/druhý/overený a idem na to. Skôr tak cielene. Rýchla informácia, dovidenia.
Opačne ma to nikdy nenapadlo. Že "sója"...a idem hľadať, ako sa poznám, by som iba vyberala, preberala a zírala a určite nevarila.
Nie vážne teraz.
Mne sa to páči, len bolo by fajn, aby sa to aj tak napĺňalo. Pozrela som si, kde si čo dala, aj s tými ingredienciami, neviem posudit, ako to bolo pred tym, lebo na PridajRecept som bola za tie roky prvýkrát. ČO poznám stránky, skôr majú kategorizované podľa druhu jedál, podľa abecedy, to čo píšeš, že zadáš ingrediencie, s tým som sa nestretla, ale zas je pravda, že mňa by to nenapadlo vyhľadávať. Alebo skôr, aby sa to volalo ingrediencie, to by som si pamätala. Nechaj, základ nech je v úvode a pekne sa naviaže na všetky ingrediencie.
Možno dôjdu profesionálky a sa vyňadria.
Ja, čo som bola na tom prvýkrát, som sa vedela orientovať. Len som najprv nevedela, o čom točíš. Kde, čo, ako...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som to pochopila
nezavadzia to a snáď to pomôže. Veď ja niekedy varím tak, že čo mám v chladničke? A čo z toho vznikne?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podla mna je to celkom dobry nápad, to delenie podla surovín.
ja napriklad som doma "prijala zásadu", že v utorok musia byť strukoviny. Mám pár overených receptov, ale občas potrebujem niečo nové - a tak je fajn zadat si, že fazuľa a nájde mi niečo, čo nepoznám.
Teda, aspon ja to takto chápem, že sa z receptu vypichne to podstatne, bez čoho by to nemohlo byť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Áno, presne tak.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dasi, super! Ja mam to iste, ale na stredy a piatky- ziadne maso
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jaaj, tak piatok je u nás uplne automaticky, tak tradične historicky bez mäsa.
Vo štvrtok mávame špagety, v krajnom prípade aj iné cestoviny.
a pondelky varím najradšej :) - v 90% niečo ostalo od nedele...
A ostatne dni mám tak, aby som teraz v zime aspon raz do tyzdna pouzila kyslu kapustu a raz do tyždňa rybu - aj ke´d tu sa mi darí najmenej :) Zatiaľ. V lete miesto kyslej kapusty bude cukyna/mangold/tekvica/cvikla. Podla toho, čo zrovna bude zrieť v záhrade.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kami je to dobre dat take triedenie. Aj ja to mam na blogu a je to uzitocne aj prakticke, ked ti pc vyhodi vsetky rcp s tou istou surovinou pekne od najnovsieho po najstarsi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Raz som dostala králičie mäsko a bolo by dobre získať recepty od Vás všetkých. Možno by bolo dobre triediť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne sa to hodí. Občas aj ja hľadám recept na konkrétnu surovinu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiež si myslím, že je fajn hľadať tak, že mám nejakú surovinu a chcem vyskúšať niečo nové
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, ďakujem veľmi pekne za vaše názory. Budem postupne doplňať základné suroviny k starším receptom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa to páči
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, obraciam sa na vás s prosbou o radu.
Stále som mala pociť, žeby sme mohli mať recepty prerozdelené okren doterajších kategórii ako sú šaláty, hlavné jedlá, koláče .... , aj podľa základných použitých ingrediencii. Už som tu mala diskusie k špenátu, brokolici, alebo príde sezóna cukín, jablk ... Z tohto dôvodu som pridala k receptom položku základné ingrediencie a doplnila ju aj do zopár starších receptov.
Rada by som poznala váš názor. Na začiatok, či to podľa vás ma zmysel? Usporiadanie receptov podľa ingrediencii nájdete v strede slpca na podstránke s receptami http://nanicmama.sme.sk/recepty.
Uvedomila som si, ešet jednu vec. Základné kategorie receptu(poleivka, torty ...) som preložila teraz na začiatok pri pridávani receptu, lebo vás to mýlilo, ked ste potrebovali viac ingredienciia a bez vyplnenia kategorie vas to nepustilo. Zoznam kategorii bol predtým pod zoznamom ingrediencii.
K pôvodnym kategoriam teraz pribudla položka Základné ingrediencie, kde je priestor na jednu dve suroviny, ktore najviac charakterizuju recept. (napr. špenát, kuracie prsia)
Dievčatá, ak ste pochopili o čom píšem, prosim napíšte mi, či vás to nemýli, aby ste tam vložili celý zoznam ingrediencii, alebo ako to spraviť aby to bolo zrozumiteľné a užitočné.
Ďakujem veľmi pekne za váš názor.