
Super rýchla príprava, super dobré, netradičné a necítiť bahnom, len orechmi.
kapor | ||
maslo | ||
soľ | ||
mleté orechy |
Porcie kapra nasolíme, obalíme v mletých orechoch (čím viac, týcm chutnejšie), na vrch aj na spodok dáme kus masla a celé to poriadne zabalíme do alobalu, každú porciu zvlášť. Alobalom nešetriť, aby šťava nevytiekla. Poukladáme na plech a pečieme asi 1/2 h (závisí od veľkosti porcií). Kedy je to hotové poznáme podľa čuchu - celý dom rozvoniava orechmi.
Vrele odporúčam aj mamičkám začiatočníčkam - nedá sa to pokaziť, nepáchne celý dom smaženým olejom a rybacinou a hlavne príprava je RÝCHLA.:-D
No, to je dobre, skusim to , mozno aj hned tento weekend!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiez nemam moc rada kapra. mozem to urobit aj s file? uz si to skusala aj s inou rybou? s tymi orieskami to musi byt fantasticke..:-}
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som to robila zatiaľ vždy len z kapra, ale iná ryba by asi nemala byť problém.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
USPECH!!!!!!!!!
Je to fakt bombove, chuti to ako vysmazeny kapor, je to rychle a fantasticke!!!!!!!!!!!!!!!!
Podavala som to so zemiakmi -na platky, upecene v trube a kompotikom, mnam!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzi, teší ma, že si to vyskúšala, lebo zatiaľ sa nik zo známych na to nepodujal, napriek tomu,že sa im to zdalo fajn. ...asi to bude tradíciou vyprážať ryby v trojobale (alebo cestíčku)
A hlavne som rada, že vám to chutilo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mam v plane to vyskusat este aj s file, na to som zvedava, ale na Vianoce teraz este urobim normalyneho kapra a file v trojobale, tradicia, je tradicia!!!
ALe chutilo to aj pubisovi a to je uz co povedat!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Apolienka, Lucka, tiež som nemala kapra rada, smrdelo mi to "rybacinou". Neviem či viete, ale pred použitím treba podkovičky z kapra ponoriť do mlieka, aspoň na 2-3 hodiny. Mäsko ostane úžasne vláčne a stratí aj ten pach. Skúste!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Do mlieka kapra namacam vzdy a pridam aj sol alebo cesnak, ako sa mi paci a tiez namacam do mlieka aj masko, ked idem robit rezne, je stavnatejsie....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja pridávam do mlieka aj citron, cesnak a kapor potom krásne vonia a nie je cítiť rybacinou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Majka, ja nemam rada kapra, ale toto by som hádam aj vyskúšala. Znie to "voňavo".