reklama

Vianočný kapor na orechoch

Pridal/a maja11 dňa 27. 11. 2006 - 13:43 - Recepty maja11
obrázok k receptu

reklama

Super rýchla príprava, super dobré, netradičné a necítiť bahnom, len orechmi.

Ingrediencie
  kapor
  maslo
  soľ
  mleté orechy
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Porcie kapra nasolíme, obalíme v mletých orechoch (čím viac, týcm chutnejšie), na vrch aj na spodok dáme kus masla a celé to poriadne zabalíme do alobalu, každú porciu zvlášť. Alobalom nešetriť, aby šťava nevytiekla. Poukladáme na plech a pečieme asi 1/2 h (závisí od veľkosti porcií). Kedy je to hotové poznáme podľa čuchu - celý dom rozvoniava orechmi.

Vrele odporúčam aj mamičkám začiatočníčkam - nedá sa to pokaziť, nepáchne celý dom smaženým olejom a rybacinou a hlavne príprava je RÝCHLA.:-D

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

apolienka, Ut, 28. 11. 2006 - 08:21

Majka, ja nemam rada kapra, ale toto by som hádam aj vyskúšala. Znie to "voňavo".

Zuzana, Ut, 28. 11. 2006 - 11:30

No, to je dobre, skusim to , mozno aj hned tento weekend!!!

lucka001, Ut, 28. 11. 2006 - 22:06

ja tiez nemam moc rada kapra. mozem to urobit aj s file? uz si to skusala aj s inou rybou? s tymi orieskami to musi byt fantasticke..:-}

maja11, Št, 30. 11. 2006 - 18:59

Ja som to robila zatiaľ vždy len z kapra, ale iná ryba by asi nemala byť problém.

Zuzana, Po, 04. 12. 2006 - 13:40

USPECH!!!!!!!!!
Je to fakt bombove, chuti to ako vysmazeny kapor, je to rychle a fantasticke!!!!!!!!!!!!!!!!
Podavala som to so zemiakmi -na platky, upecene v trube a kompotikom, mnam!!!!Mrkám

maja11, St, 06. 12. 2006 - 11:16

Zuzi, teší ma, že si to vyskúšala, lebo zatiaľ sa nik zo známych na to nepodujal, napriek tomu,že sa im to zdalo fajn. ...asi to bude tradíciou vyprážať ryby v trojobale (alebo cestíčku)
A hlavne som rada, že vám to chutilo Mrkám

Zuzana, St, 06. 12. 2006 - 11:59

Mam v plane to vyskusat este aj s file, na to som zvedava, ale na Vianoce teraz este urobim normalyneho kapra a file v trojobale, tradicia, je tradicia!!!
ALe chutilo to aj pubisovi a to je uz co povedat!!!Mrkám

MajkaV, St, 06. 12. 2006 - 12:08

Apolienka, Lucka, tiež som nemala kapra rada, smrdelo mi to "rybacinou". Neviem či viete, ale pred použitím treba podkovičky z kapra ponoriť do mlieka, aspoň na 2-3 hodiny. Mäsko ostane úžasne vláčne a stratí aj ten pach. Skúste!

Zuzana, St, 06. 12. 2006 - 12:10

Do mlieka kapra namacam vzdy a pridam aj sol alebo cesnak, ako sa mi paci a tiez namacam do mlieka aj masko, ked idem robit rezne, je stavnatejsie....Mrkám

Gitka S, Št, 07. 12. 2006 - 18:57

Ja pridávam do mlieka aj citron, cesnak a kapor potom krásne vonia a nie je cítiť rybacinou.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama