
Kamila | Čokoládovo-orechové rezy bez múky
Recept s foto postupom na modernejšiu verziu zákusku v štýle Opitý Izidor, bez múky, s pridaním menej cukru. Doma zožal veľký úspech.
Korpus: | ||
8 | kusov | vajce |
4 | polievkové lyžice | kokosový cukor |
5 | polievkové lyžice | kakao |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Orechová náplň: | ||
250 | gramov | orechy |
1 | polievková lyžica | med |
1⁄2 | deciliter | voda |
2 | polievkové lyžice | rum |
1 | polievková lyžica | kokosový cukor |
Čokoládový krém: | ||
350 | millilitrov | šľahačková smotana |
150 | gramov | horká čokoláda |
250 | gramov | mascarpone |
1 | čajová lyžička | med |
Čokoládová poleva: | ||
150 | millilitrov | šľahačková smotana |
100 | gramov | horká čokoláda |
Korpus: Bielka s cukrom (ak nepreháňate s uberaním cukru ako ja, dajte tam smelo 8PL cukru) vyšľaháme na sneh, na záver krátko prišľaháme žĺtky. Kakao s práškom do pečiva preosejeme a zľahka ručne primiešame k vyšľahaným vajíčkam. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Po cca 20 minútach už treba kontrolovať.
Orechová náplň: Orechy zomelieme, pridáme med, cukor, vodu (rum) a vymiešame. Hmotu podľa možnosti rovnomerne "rozotrieme" na vychladený korpus. Chutnajte, ak máte potrebu a radšej sladšiu chuť pridajte cukor.
Čokoládový krém: Smotanu necháme zovrieť, zalejeme ňou nalámanú čokoládu, necháme chvíľu postáť a dôkladne rozmiešame. Dáme vychladiť do studeného kúpeľa, alebo pripravíme trochu v predstihu, stačí hodinku. Mascarpone prešľaháme s medom (cukrom) a postupne avšak krátko prišľahávame vychladenú čokoládovú smotanu. Ono to aj na moje prekvapenie pekne zhustlo. Ochutnajte či netreba osladiť, závisí to od čokolády. Krém rozotrieme na orechovú vrstvu a koláč dáme schladiť do chladničky.
Ganache: Opäť zohrejeme zvyšok smotany a roztopím v nej čokoládu. Za občasného miešania necháme vychladnúť a polejeme ňou koláč. Ide to celkom pekne. Opäť dáme stuhnúť do chladničky.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...