
Roláda je výborná, vhodné na slávnostné príležitosti.
1 | polievková lyžica | mleté orechy |
100 | gramov | čokoládová poleva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
150 | gramov | mleté orechy |
200 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
1 | kus | Zlatý klas |
300 | millilitrov | mlieko |
2 | polievkové lyžice | voda |
2 | polievkové lyžice | kakao |
4 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | prášok do pečiva |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | kusov | vajce |
trocha | prášok do pečiva | |
2 | polievkové lyžice | voda |
6 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Žltá piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, pridáme žĺtky, vodu a múku s práškom do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie a zvinieme na roládu. Necháme vychladnúť.
Kakaová roláda: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, zašľaháme po jednom žĺtky, vodu, múku s práškom do pečiva, orechy a kakao. Upečieme na papieri na pečenie, zvinieme na roládu a necháme vychladnúť.
Plnka: z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme, pridáme práškový cukor. Po častiach pridáme vychladnutý puding, vyšľaháme na hladký krém a zomleté orechy.
Rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme 2 lyžice kakaa. Vychladnuté rolády rozvinieme, papier odstránime. Tmavý plát natrieme svetlou plnkou a zvinieme opäť na roládu.
Svetlý plát rozvinieme, natrieme kakaovou plnkou a preložíme cez tmavú roládu. Hotovú roládu otočíme spojom dolu. Polejeme čokoládovou polevou. Odložíme do chladu a necháme stuhnúť. Polejeme čokoládovou polevou, pokrájame horúcim nožom na rezy a podávame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty