
Roláda je vhodná na slávnostné príležitosti a tiež ku kávičke.
Cesto: | ||
6 | kusov | vajce |
8 | polievkové lyžice | cukor krupica |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
4 | polievkové lyžice | voda |
1⁄4 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | mleté orechy |
Plnka: | ||
200 | gramov | maslo |
150 | gramov | Nutella |
1 | polievková lyžica | kakao |
Ostatné: | ||
100 | gramov | čokoládová poleva |
Postup: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, na najnižšom stupni po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechy.
Upečieme na plechu, na papieri na pečenie. Plech rozmer 27x37 cm. Teplota 180°C 25 minút, sú iba orientačné.
Ešte teplú roládu zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí papier odstránime, rozotrieme plnku, trochu si odložíme na potretie povrchu a znovu zvinieme.
Polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Plnka: maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach pridáme nutelu a lyžicu kakaa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty