Orechová roláda

Popis

Roláda je vhodná na slávnostné príležitosti a tiež ku kávičke.

Orechová roláda - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

6kusyvajcia(cesto)
8polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
8polievkové lyžicepolohruba muka
4polievkové lyžicevoda
1⁄4čajová lyžičkaprášok do pečiva
1polievková lyžicamleté orechy
200gramovmaslo (plnka)
150gramovnutella čokoládová
1polievková lyžicaKakao
100gramovčokoládová poleva tmavá(na povrch)

Inštrukcie

Postup: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, na najnižšom stupni po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechy. Upečieme na plechu, na papieri na pečenie. Plech rozmer 27x37 cm. Teplota 180°C 25 minút, sú iba orientačné. Ešte teplú roládu zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí papier odstránime, rozotrieme plnku, trochu si odložíme na potretie povrchu a znovu zvinieme. 

Polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Plnka: maslo izbovej teploty vyšľaháme, po častiach pridáme nutelu a lyžicu kakaa.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok