
známy koláčik pripomínajúci nanuk "eskimo"...
2 | hrnčeky | hladká múka |
1 | hrnček | práškový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | kusov | vajce |
1 | hrnček | mlieko |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1⁄2 | hrnček | olej |
500 | milligramov | mlieko |
2 | balíky | kokosový puding |
1 | kus | kyslá smotana |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
125 | gramov | maslo |
80 | gramov | čokoláda |
50 | gramov | mliečna čokoláda |
4 | polievkové lyžice | olej |
Múku, práškový cukor, vanilínový cukor, kakao a kypriaci prášok nasypeme do misky a premiešame, pridáme mlieko, olej a vajcia a spolu dobre vymiešame. Nalejem na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180 °C asi 15 minút. Následne necháme vychladnúť.
2/3 mlieka a kryštálový cukor dáme variť, do zvyšného mlieka vmiešame oba pudingy a následne vlejeme do osladeného vriaceho mlieka. varíme do zhustnutia a potom v studenom vodnom kúpeli za častého miešania /aby sa nevytvorila "koža"/ necháme vychladnúť.
Maslo /Heru/ vyšľaháme s práškovým cukrom dopenista, po častiach všľaháme vychladnutý puding a nakoniec kyslú smotanu, dobre vyšľaháme...maslo /Hera/, puding a kyslá smotana by mali mať aspoň približne rovnakú teplotu, aby sa krém nesekol.
Krém natrieme na vychladnutý korpus. Obe čokolády rozpustíme nad parou a poto vmiešame olej, dobre premiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Ja osobne polievam celý povrch koláčika, ale ďalšou možnosťou je len pofŕkať zákusok.
Necháme dobre vychladiť a následne krájame nahriatym nožom /mne stačí ponárať do horúcej vody a utrieť/.
Ďalšie recepty
ďakujem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
výborný koláčik, poznám ho a tiež pečiem môžem naozaj len doporučiť
chcem pochváliť krásne foto a naozaaj sa ti koláčik podaril na jednotku s hviezdičkou
