
fidorka | Gaštanové rezy s banánmi
U ná sä gaštany obľúbené v akejkoľvek forme, takže tento zákusok mal vopred zaručený úspech. Vďaka patrí aj jednej milej naničmame, lebo recept som našla v maďarčine a ja sa neviem po maďarsky ani usmievať:) Pklad Fantika mi ho pomohla rozlúštiť :)
Ingrediencie
6 | kusov | vajce |
250 | gramov | práškový cukor |
1 | deciliter | olej |
400 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | prášok do pečiva |
strúhanka | ||
1 | balík | vanilkový cukor |
3 | kusov | banány |
1 | kus | banánový puding |
2 | kusov | šľahačková smotana |
250 | gramov | maslo |
375 | gramov | gaštanové pyré |
kakao |
Postup
Na plech prestrieme papier na pečenie, posypeme jemne strúhankou. Rozložíme banány nakrájané na kolieska, ktoré posypeme vanilkovým cukrom.
Z vajec, cukru, oleja, mlieka a polohrubej múky (cca 220-250 g - záleží na veľkosti vajíčok) vyšľaháme piškótové cesto. Polovicu nalejeme na banány, do druhej polovice zamiešame dve polievkové lyžice kakaa a rozotrieme na svetlé cesto. Pečieme na 175 st asi 12 minút. Treba si to odsledovať.
Po upečení necháme vychladnúť, preklopíme na podložky a opatrne dáme dole papier.
Z 300 ml mlieka a pudingu uvaríme hustú kašu, ktorú vyšľaháme spolu s maslom a práškovým cukrom. Cukor nevážim, dávam po lyžiciach, podľa chuti, aby to nebolo veľmi presladené.
Hotový krém natrieme na upečený koláč. Na krém nastrúhame 250 g gaštanového pyré. Na gaštanové pyré opatrne rozotrieme do tuha vyšľahané dve šľahačkové smotany, do ktorých sme zamiešali polovicu gaštanového pyré. Vrch posypeme kakaom.
Dobrú chuť :-)
V pôvodnom recepte sa píše, že upečené cesto treba prekrojiť na polovicu, aj pomer surovín je iný. Ja som to zmenila podľa seba, preto vám píšem svoju verziu.
Ďalšie recepty
ze by takto?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jeej super,a ja ho urcite vyskúsam.. a madarsky sa usmieva takto
kedze ja madar
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ty nem madar,ty nasa priatel fantika
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Wow, tento zákusok vyzerá prudko jedlý! Už viem, čím ohúrim najbližšie návštevu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie je v tom ceste veľa tekutiny?myslím 4 dcl mlieka a 2 dcl oleja....piekla som na 160 st v teplovzdušej rúre 20 min a cesto je neprepečené/zakalené/, nedalo sa jesť....súsim s iným cestom,lebo nápad je super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Elison,do cesta ide len 100ml mlieka a z 300ml mlieka sa vari puding do kremu.Je to aj v rozpise surovin napisane v zatvorke (100+300) aj v postupe pripravy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fantasticky zakusok ďakujem za receptik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Si poklad,ďakujem.Ozaj,ako sa usmieva po maďarsky?
