
Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. Postupne zašľaháme mlieko a olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta. Hladké cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu na pečenie a dáme do predhriatej rúry piecť.
4 | kusov | vajce |
140 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
100 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | olej |
160 | gramov | hladká múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | balíky | plátková želatína |
500 | gramov | biely jogurt |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
2 | polievkové lyžice | rum |
500 | balíky | smotana na šľahanie |
2 | balíky | Smeta-fix Dr.Oetker |
500 | gramov | drobné ovocie |
1. Vajcia, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. Postupne zašľaháme mlieko a olej.
2. Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta. Hladké cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu na pečenie a dáme do predhriatej rúry piecť. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 30 minút
3. Na prípravu náplne namočíme plátky želatíny do vody a necháme asi 5 minút zmäknúť. Rozpustíme podľa návodu na obale. Jogurt, cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a rum zmiešame v mise metličkou. Za stáleho miešania pridáme do jogurtového krému rozpustenú želatínu a dôkladne premiešame.
4. Smotanu vyšľaháme so smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom dotuha a vmiešame do jogurtového krému. Zľahka vmiešame umyté a odkvapkané ovocie. Hotovú náplň nalejeme na vychladnutý korpus a dáme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Uchovávame v chlade.
vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty