
Vynikajúci cheesecake v tej najklasickejšej podobe.
500 | gramov | tvaroh |
250 | gramov | kyslá smotana |
50 | gramov | maslo |
1 | kus | vajce |
1 | balík | keksy |
25 | gramov | orechy |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
150 | gramov | cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | pomaranč |
Na prípravu cesta použijeme balíček BeBe keksov, ktoré rozdrvíme na prášok do ktorého primiešame pomleté vlašské, alebo iné orechy, štipku soli a roztopené maslo.Formu si vymastíme maslom, prípadne použijeme papier na pečenie. Na dno formy rozotrieme pripravenú zmes.
Na plnku zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, cukor, vajíčko a hladkú múku. Nakoniec primiešame zrniečka z asi polovičky vanilkového struku a trošku postrúhanej pomarančovej kôry. Celú hladkú masu vylejeme na keksíkové cesto, vyhladíme a dáme piecť na 45 - 50 minút pri 150 stupňoch.
Cheesecake podávame až po vychladnutí, môžeme dozdobiť lupienkami opražených mandlí.
Cheesacake sa k nám na Slovensko dostával veľmi pomaly, aj keď vo svete patrí k overeným a obľúbeným klasikám. Jeho pôvod je síce v Európe, avšak až v Amerike kam ho priniesli emigranti z Európy sa tento skvelí zákusok preslávil.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sójovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...