reklama

Klasický cheesecake

Pridal/a Zara.Zet dňa 29. 03. 2013 - 20:23 - Recepty Zara.Zet
Klasický cheesecake, Zákusky, recept, Zara.Zet

reklama

Vynikajúci cheesecake v tej najklasickejšej podobe.

Ingrediencie
500 gramov tvaroh
250 gramov kyslá smotana
50 gramov maslo
1 kus vajce
1 balík keksy
25 gramov orechy
2 polievkové lyžice hladká múka
150 gramov cukor
1 kus vanilkový cukor
1 kus pomaranč
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Na prípravu cesta použijeme balíček BeBe keksov, ktoré rozdrvíme na prášok do ktorého primiešame pomleté vlašské, alebo iné orechy, štipku soli a roztopené maslo.Formu si vymastíme maslom, prípadne použijeme papier na pečenie. Na dno formy rozotrieme pripravenú zmes.

Na plnku zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, cukor, vajíčko a hladkú múku. Nakoniec primiešame zrniečka z asi polovičky vanilkového struku a trošku postrúhanej pomarančovej kôry. Celú hladkú masu vylejeme na keksíkové cesto, vyhladíme a dáme piecť na 45 - 50 minút pri 150 stupňoch.

Cheesecake podávame až po vychladnutí, môžeme dozdobiť lupienkami opražených mandlí.

Doplňujúce poznámky

Cheesacake sa k nám na Slovensko dostával veľmi pomaly, aj keď vo svete patrí k overeným a obľúbeným klasikám. Jeho pôvod je síce v Európe, avšak až v Amerike kam ho priniesli emigranti z Európy sa tento skvelí zákusok preslávil.

Doplňujúce obrázky
Klasický cheesecake, Zákusky, recept, Zara.Zet, 1
Výnos
12 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama