
Dnes treba osláviť úspech, tak nech sa darí všetkým gazdinkám
7 | kusov | vajce |
140 | gramov | práškový cukor |
140 | gramov | mleté orechy |
1⁄2 | prášok do pečiva | |
250 | gramov | ricotta |
125 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | med |
120 | gramov | mleté orechy |
1 | deciliter | mlieko |
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustej peny, pridáme mleté orechy a zľahla sneh z bielkou. Vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 st. Pečieme asi 10 - 15 minút.
Po upečení hneď teplé zrolujeme aj s papierom. Kým roláda vychladne pripravíme si krém: mlieko,med si zohrejeme a do horúce si pridáme orechy - už nevaríme. Necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme do peny, pridáme riccotu a vychladnutú orechovú zmes. Roládu rozalíme, stiahneme papier, natrieme krémom ( trochu si necháme ) a naspäť zrolujeme. Vrch natrieme zvyškom krému, posypeme orechami a už len uvariť kávičku...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sojovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...