
Dnes treba osláviť úspech, tak nech sa darí všetkým gazdinkám
Ingrediencie
7 | kusov | vajce |
140 | gramov | práškový cukor |
140 | gramov | mleté orechy |
1⁄2 | prášok do pečiva | |
250 | gramov | ricotta |
125 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | med |
120 | gramov | mleté orechy |
1 | deciliter | mlieko |
Postup
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustej peny, pridáme mleté orechy a zľahla sneh z bielkou. Vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 st. Pečieme asi 10 - 15 minút.
Po upečení hneď teplé zrolujeme aj s papierom. Kým roláda vychladne pripravíme si krém: mlieko,med si zohrejeme a do horúce si pridáme orechy - už nevaríme. Necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme do peny, pridáme riccotu a vychladnutú orechovú zmes. Roládu rozalíme, stiahneme papier, natrieme krémom ( trochu si necháme ) a naspäť zrolujeme. Vrch natrieme zvyškom krému, posypeme orechami a už len uvariť kávičku...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Makovo-ríbezľový koláč
Kamila | Makovo-ríbezľový koláč
Makovo-ríbezľový koláč
Výborný ovocný koláč. Recept uvádzam v bezlepkovej a bez mliečnej verzii, ale smelo môžete bezlepkovú múku nahradiť klasickou polohrubou.
Rýchla ríbezľová roláda
dasa_ | Rýchla ríbezľová roláda
Rýchla ríbezľová roláda
Prevrátená roládam ktorú môžete naplniť drobným ovocím, ktoré máte po ruke. Okrem ríbezlí vyskúšajte napríklad čučoriedky, egreše...