
Recept s foto postupom na chutný orechový zákusok.
Ingrediencie
Korpus: | ||
7 | kusov | vajce |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
100 | gramov | mandle |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Ganache: | ||
200 | gramov | horká čokoláda |
180 | millilitrov | šľahačková smotana |
Vanilkový krém: | ||
350 | milligramov | mlieko |
2 | kusov | žĺtok |
1 | kus | Zlatý klas |
1 | čajová lyžička | vanilkový cukor |
125 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Postup
Korpus
Bielka s cukrom vyšľaháme do snehu, krátko prišľaháme 5 žĺtok. Múku zmiešame s práškom do pečiva, s a mletými orechmi zľahka primiešame k snehu. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie .Pečieme cca 25 minút pri teplote cca 180°C alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Po upečení ešte z horúceho korpusu dáme dole papier na pečenie a roládu za horúca zrolujeme, môžeme použiť ten istý papier. Necháme vychladnúť.
Ganache
Smotanu zohrejeme a v horúcej roztopíme čokoládu. Dôkladne vymiešame a necháme vychladnúť a trochu stuhnúť, môže aj v chladničke.
Vanilkový krém
Z mlieka, žltok, vanilky a zlatého klasu uvaríme za stáleho miešania hustú kašu. Vrch posypeme práškovým cukrom, ale prikryjeme igelitovým sáčkom a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne po lyžičkách prišľahávame vychladený puding.
Dokončenie
Vychladenú roládu, rozbalíme. Na korpus rozotrieme čokoládové ganache. Na čokoládu opatrne rozotrieme svetlý krém a roládu zrolujeme. Vrch posypeme práškovým cukrom.












- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.