Orechovo - karamelové rezy s hruškami

Popis

Výnimočná dobrota, pre mňa výnimočne s pridaním viac cukru, karamel bez neho nespravím. Chichocem sa Ale aspoň korpus je bez múky. Úsmev

Orechovo - karamelové rezy s hruškami - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

Korpus
7kusyvajec
7polievkové lyžicetrstinový (kokosový, klasic.) cukor
150gramovmletých orechov (mandle)
Karamel
150gramovtrstinový cukor
3polievkové lyžicevody
40gramovmasla
krem
250millilitrovšľahačková smotana
250gramovmascarpone
Dokončenie
4kusyhrušky, alebo kompót
 trochasekané orechy

Inštrukcie

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do snehu, po jednom krátko zašľaháme žltky a už len ručne mleté orechy. (kvôli mojej histaminovej deve používam mandle) Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote cca 185°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Karamel:

cukor s trochou vody upálime na karamel, tu mám ešte rezervy. Pridáme maslo, krátko ešte povaríme. 2/3 karamelu necháme  v pohári vychladnúť do krému. Zvyšok použijeme na hrušky.

Hrušky:

Očistíme, zbavíme jadierok, nakrájame na drobno a pridáme do hrnca so zvyšným karamelom. Krátko povaríme. Mne hrušky ešte pustili šťavu, tak som hmotu zahustila 1PL zlatého klasu rozmiešaného v troche studenej vody. Úsmev

Krém:

Smotanu na šľahanie vyšľaháme  spolu s mascarpone, začíname na nižších otáčkach, postupne zvysšujeme, pozor však na prešľahanie a na záver primiešame vychladený karamel.

Dokončenie:

Na vychladený korpus  rozotrieme v tenkej vrstve hruškovú náplň. Na ňu rozotrieme opatrne karamelový krém. Naplnený korpus rozrežeme po dlžke na tri rovnaké pásy, ktoré uložíme na seba, vždy krémom na vrch. Zarovnáme dáme schladiť.

Ozdobíme sekanými  orechmi, karamelom .... a krájame. Dlho sa u nás neohrial.

Postup: 

Orechovo - karamelové rezy s hruškami - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Super kombinácia. Ja karamel robím bez vody, upálim cukor, pridám maslo nech sa mi spojí a potom pridám teplú smotanu, je krásne krémový.

Raz skúsim aj bez vody, to ten cukor miešaš či len tak pomaly sam sa karamelizuje? Nepripáli sa?

On by sa podľa správnosti nemal miešať ale ja občas zatrasiem kastrólikom. Potom už použijem varešku ale pridávam teplé suroviny aby to neprskalo. Robím si viac a vo flaške je v pohotovosti v chladničke....ak ho nevyjem.

No teda... To vyzerá úplne perfektne! 

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok