Orechovo - tvarohový koláč bez múky

Popis

Recept s fotopostupom na výborný orechový koláč, bez múky a s minimom cukru, iného. Úsmev Testujem ako sa dá piecť bez múky, klasického cukru a dokonca vrámci delenej stravy. Je to celkom výzva. Pohoda

Orechovo - tvarohový koláč bez múky  - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

Korpus
8kusyvajec
5polievkové lyžicekokosový cukor (trstinový)
1polievková lyžicamed
220gramovmletých orechov
tvarohová náplň
500gramovjemný tvaroh
250gramovmascarpone
250millilitrovšľahačkovej smotany
2polievkové lyžicemedu
3kusyžĺtka
50gramov80 % čokolády

Inštrukcie

Korpus:

Ak máte výkonný robot, môžete celé vajíčka vyšľahať s kokosovým cukrom a medom do peny. Ak nie, môžete to skúsiť tiež Úsmev, alebo vyšľahajte bielka a žltka zvlášť, polovicu cukru tu aj tu. na záver pridáme k vyšľahaným vajíčkam mleté orechy, zľahka premiešame a rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 20 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Po upečení, necháme chvíľu postáť, dáme dole papier na pečenie, otočím korpusu späť (opatrne) a necháme vychladnúť.

Tvarohová náplň:

Šľahačkovú smotanu uvaríme so žltkami, 1PL medu, za stáleho miešania, najlepšie vo vodnom kúpeli na redšiu kašu. necháme vychladnúť. Mascarpone premiešame s tvarohom a 1PL medu do hladkého krému a na záver primiešame vychladenú šľahačku so žltkami. Krém rozotrieme na  korpus.

Na vrch  dáme strúhanú čokoládu s vysokým percentom kakaa, alebo posypeme kakaom a necháme aspoň hodinu v chladničke stuhnúť.

 

Postup: 

Orechovo - tvarohový koláč bez múky  - recept postup 1
Orechovo - tvarohový koláč bez múky  - recept postup 2
Orechovo - tvarohový koláč bez múky  - recept postup 3
Orechovo - tvarohový koláč bez múky  - recept postup 4
Orechovo - tvarohový koláč bez múky  - recept postup 5
Orechovo - tvarohový koláč bez múky  - recept postup 6
Orechovo - tvarohový koláč bez múky  - recept postup 7
Orechovo - tvarohový koláč bez múky  - recept postup 8
0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Je to krásne testovanie...poznám to a preto veľmi držím palce. Tento sa Ti vydaril na jednotkuÁno A vydaril sa Ti aj ten preklep "mostana"...ja trúbaHambím sa som si najprv myslela, že je to nejaký nový druh smotany Váľam sa od smiechu po podlahe, nuž aj to sa stáva starej gazdinej...za úsmev to stáloChichocem sa

No tento sa vďaka môjmu experimentovaniu, podaril na tretí pokus, bo nejaký cukor vajíčka potrebujú aby držali tvar. Hambím saMoje preklepy, na tie som expert. Chichocem sa

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.