Popis
Recept s fotopostupom na výborný orechový koláč, bez múky a s minimom cukru, iného. Testujem ako sa dá piecť bez múky, klasického cukru a dokonca vrámci delenej stravy. Je to celkom výzva.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
8 | kusy | vajec |
4 | polievkové lyžice | kokosový cukor, ( Xylitol) (trstinový) |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
220 | gramov | mletých orechov |
tvarohová náplň | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | šľahačkovej smotany |
1 | polievková lyžica | medu, (xylitol) |
3 | kusy | žĺtka |
50 | gramov | 80 % čokolády |
Inštrukcie
Korpus:
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátku prišľaháme žltka a na záver pridáme k vyšľahaným vajíčkam mleté orechy zmiešané s 1/2 prášku do pečiva., zľahka premiešame a rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 20 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Po upečení, necháme chvíľu postáť, dáme dole papier na pečenie, otočím korpusu späť (opatrne) a necháme vychladnúť.
Tvarohová náplň:
Šľahačkovú smotanu uvaríme so žltkami, 1PL medu, za stáleho miešania, najlepšie vo vodnom kúpeli na redšiu kašu. necháme vychladnúť. Mascarpone premiešame s tvarohom a 1PL medu do hladkého krému a na záver primiešame vychladenú šľahačku so žltkami. Krém rozotrieme na korpus.
Na vrch dáme strúhanú čokoládu s vysokým percentom kakaa, alebo posypeme kakaom a necháme aspoň hodinu v chladničke stuhnúť.
Postup:








- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Je to krásne testovanie...poznám to a preto veľmi držím palce. Tento sa Ti vydaril na jednotku
A vydaril sa Ti aj ten preklep "mostana"...ja trúba
som si najprv myslela, že je to nejaký nový druh smotany
, nuž aj to sa stáva starej gazdinej...za úsmev to stálo
No tento sa vďaka môjmu experimentovaniu, podaril na tretí pokus, bo nejaký cukor vajíčka potrebujú aby držali tvar.
Moje preklepy, na tie som expert. 