
svieže rezy, ktoré chutia celej rodine
500 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | kakao |
2 | kusov | vajce |
1 | balík | kypriaci prášok do perníka |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | liter | mlieko |
2 | decilitre | olej |
800 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový puding |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
Krém: | ||
3 | decilitre | mlieko |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
2 | balíky | stužovač šľahačky |
7000 | millilitrov | kyslá smotana |
Ostatné: | ||
1⁄2 | kus | čokoláda |
2 | balíky | šľahačka v prášku |
Najprv si uvarím puding podľa návodu. Necháme vychladnúť. Celé vajce vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a premiešanú múku s práškom do pečiva, sódou, kakaom. Potom na cesto lyžicou kladieme vychladnutý puding na celý plech.
Dáme piecť na 180-200 stupňov asi 35-40 min.
Práškové šľahačky vyšľahám s cukrom podľa návodu. Pochúťkové smotany vymiešam s vanilkovým cukrom a spojím so šľahačkou.
Natriem na vychladnutý koláč posypem s postrúhanou čokoládou. Dať do chladničky na pár hodín a môžem podávať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K | Guláš z bravčového mäsa
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K | Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.