
svieže rezy, ktoré chutia celej rodine
Ingrediencie
500 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | kakao |
2 | kusov | vajce |
1 | balík | kypriaci prášok do perníka |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | liter | mlieko |
2 | decilitre | olej |
800 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový puding |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
Krém: | ||
3 | decilitre | mlieko |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
2 | balíky | stužovač šľahačky |
7000 | millilitrov | kyslá smotana |
Ostatné: | ||
1⁄2 | kus | čokoláda |
2 | balíky | šľahačka v prášku |
Postup
Najprv si uvarím puding podľa návodu. Necháme vychladnúť. Celé vajce vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a premiešanú múku s práškom do pečiva, sódou, kakaom. Potom na cesto lyžicou kladieme vychladnutý puding na celý plech.
Dáme piecť na 180-200 stupňov asi 35-40 min.
Práškové šľahačky vyšľahám s cukrom podľa návodu. Pochúťkové smotany vymiešam s vanilkovým cukrom a spojím so šľahačkou.
Natriem na vychladnutý koláč posypem s postrúhanou čokoládou. Dať do chladničky na pár hodín a môžem podávať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.