Ďalší pokus o málo sacharidový koláčik v tradičnej verzii mak, orechy a tvaroh, bez múky a ozaj s minimom kokosového cukru. Kvôli histamínovej deve som použila mandle.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Makový korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | kokosový cukor |
100 | gramov | mletý mak |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Orechový korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | kokosový cukor |
100 | gramov | mleté mandle |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Tvarohová náplň: | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | mascarpone |
150 | mililitrov | šľahačková smotana |
2 | polievkové lyžice | kokosový cukor |
1 | čajová lyžička | vanilková esencia |
Ganache: | ||
100 | mililitrov | šľahačková smotana |
100 | gramov | čokoláda 70% |
Inštrukcie
Makový ropus:
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len ručne mletý mak zmiešaný s práškom do pečiva. Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie (boky vymastené maslom) pri teplote cca 180°C cca 25 minút.
Orechový korpus:
Bielka s cukrom vyšľaháme do peny, krátko zašľaháme žltka a už len ručne zľahka primiešame mleté mandle zmiešané s práškom do pečiva Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie, boky vymažeme maslom, pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Tvarohová náplň:
Mascarpone vyšľaháme spolu so šľahačkou a cukrom (medom) a už len krátko primiešame tvaroh. Dala som 1PL kokosového cukru, len sa doma okrem mňa a Tinky stažovali, že je to málo sladké.
Ganache:
Zohrejeme smotanu, zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu, necháme chvíľu postáť.
Plnenie:
Vychladené korpusy rozrežeme napoly, striedavo plníme. Naplnenú tortičku ešte potrieme zvyšným krémom, a vrch polejeme ganache.