Štedrý orechovo, makovo - tvarohový koláč bez múky

Popis

Ďalší pokus o málo sacharidový koláčik v tradičnej verzii mak, orechy a tvaroh, bez múky a ozaj s minimom kokosového cukru. Kvôli histaminovej deve som použila mandle. 

Štedrý orechovo, makovo - tvarohový koláč bez múky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Makový korpus
4kusyvajicka
2polievkové lyžicekokosový cukor
100gramovmletý mak
1⁄2čajová lyžičkaprášku do pečiva
Orechový korpus
4kusyvajicka
2polievkové lyžicekokosový cukor
100gramovmleté mandle (orechy)
1⁄2čajová lyžičkaprášok do pečiva
tvarohová náplň
500gramovjemný tvaroh
250gramovmascrapone
150millilitrovšľahačková smotana
2polievkové lyžicekokosový cukor
1čajová lyžičkavanilková esencia
ganache
100millilitrovšľahačková smotana
100gramovvysokopercentná čokoláda

Inštrukcie

Makový ropus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len ručne mletý mak zmiešaný s práškom do pečiva. Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie (boky vymastené maslom) pri teplote cca 180°C cca 25 minút.

Orechový korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme do peny, krátko zašľaháme žltka a už len ručne zľahka primiešame mleté mandle zmiešané s práškom do pečiva Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie, boky vymažeme maslom, pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Tvarohová náplň:

Mascarpone vyšľaháme spolu so šľahačkou a cukrom (medom) a už len krátko primiešame tvaroh. Dala som 1PL kokosového cukru, len sa doma okrem mňa a Tinky stažovali, že je to málo sladké. 

Ganache:

Zohrejeme smotanu, zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu, necháme chvíľu postáť.

Plnenie:

Vychladené korpusy rozrežeme napoly, striedavo plníme. Naplnenú tortičku ešte potrieme zvyšným krémom, a vrch polejeme ganache.

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.25
Priemer: 4.3 (4 hlasy)
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.