
Chalúpku som piekla už viackrát, niet na nej čo pokaziť, vyzerá dobre a chutí vynikajúco.
Ingrediencie
Cesto: | ||
3 | kusov | vajce |
125 | gramov | cukor krupica |
50 | millilitrov | olej |
50 | millilitrov | voda |
175 | gramov | polohrubá múka |
Plnka: | ||
200 | millilitrov | smotana na šľahanie 33 % |
1 | kus | smetafix |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
50 | gramov | marhuľový lekvár |
2 | kusov | banán |
50 | gramov | kokosová múčka |
trocha | rum |
Postup
Cesto: bielky vyšľaháme so štipkou soli na penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme v hranatej forme, rozmer 8x25 cm, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. Teplota 180°C 35-40 minút, údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť a vyklopíme.
Plnenie: Po vychladnutí vykrojíme po celej dĺžke trojuholník, spodnú časť potrieme lekvárom a do stredu dáme vrstvu krému, vtlačíme banány, zarovnáme zvyšným krémom a prikryjeme vykrojeným trojuholníkom strieškou navrch, pritlačíme. Zvyšným krémom potrieme celý povrch a posypeme kokosovou múčkou. Odložíme stuhnúť do chladu. Na komín použijeme sladkú tyčinku.
Plnka: smotanu na šľahanie vyšľaháme so smetafixom. Tvaroh, pochúťkovú smotanu, práškový a vanilkový cukor, um v miske zmiešame, stačí vareškou, pridáme vyšľahanú smotanu a jemne premiešame. Keby sa Vám zdala plnka riedka, stačí pridať Puding Créme Olé vanilkový bez varenia.
Zákusok je vhodný na rýchlu konzumáciu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.