
Kamila | Výborný čokoládový zákusok
Koláčik s extra čokoládovým korpusom a osviežujúcim traseným krémom z ovocia a šľahačky. Trochu som experimentovala ako vždy. O výsledok sme sa skoro pobili ;) Občas aj kalorickú bombu treba spraviť.
Ingrediencie
Korpus: | ||
5 | kusov | vajce |
5 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
200 | gramov | horká čokoláda |
200 | gramov | maslo |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
170 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Náplň: | ||
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | plechovky | kompót mandarínkový |
2 | kusov | Créme Olé puding vanilkový |
1 | kus | čokoláda |
Postup
Čokoládu s maslom roztopíme nad parou a necháme vychladnúť.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Zľahka k nej primiešame smotanu, múku vymiešanú s kakaom a práškom do pečiva a nakoniec čokoládu s maslom.
Hmotu rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, a lebo vymastený a vysypaný múkou. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút, alebo podľa vlastných skúseností.
Korpus necháme vychladnúť, nedávame dole z papiera, popraskal by.
Do uzatvárateľnej misky nalejeme smotanu, kompót a vysypeme krém Ole, dobre uzavrieme a dôkladne pretrepeme minútu dve, dovtedy, kým sa obsah prestane v miske "hýbať" ;)
Krém rozotrieme na korpus, ozdobíme hoblinami čokolády a ak vás je doma viac o chvíľu ho niet. ;)

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.