Brokolicový nákyp s kukuricou

Popis

Vegeteriánska mňamka

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

  3 šálky brokolicových ružičiek
  sterilizovaná kukurica (jedna plechovka)
  1 menšia cibuľa
  3 vajcia
  slnečnicový olej
  1 šálka mlieka
  1/2 šálky postrúhaného syra
  2 lyžice polohrubej múky
  soľ, mleté čierne korenie, mleté nové korenie

Inštrukcie

Rúru rozohrejme na 180 stupňov, zapekaciu misu vymastíme olejom. Brokolicové ružičky chvíľu povaríme v osolenej vode, potom necháme odkvapkať, vychladnúť a posekáme ich na hrubo. V panvici na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme múku a dobre premiešame. Prilejeme mlieko a miešame, kým zmes trochu nezhustne. Odstavíme z ohňa, primiešame rozšľahané vajcia a syr. Pridáme brokolicu, odkvapkanú kukuricu, soľ a korenie. Masu dáme do zapekacej misky a tú vložíme do hlbšieho pekáča, do ktorého nalejeme toľko vody, aby siahala do polovice misky. Pečieme hodinu. Podávame so zeleninovým šalátom.
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Áno mnam. Najblizsie vyskusam.

ÁnoMrkám

podobne robievam, odporucam(y)
Eva Slnko

Veru, veru, je to mňamka ÚsmevÚsmevÚsmev

No ale mnaaaam ... mám v chladničke brokolicu. A už viem čo s ňou Mrkám

ÚsmevSlnkoSlnkoSlnko

Geo, piect odokryte, ci zakryte?

Pečiem odokryté, ale asi záleží aj na tom, akú máš rúru. Používam funkciu s ventilátorom, takže nemám problém, prepečie sa to rovnomerne aj tak.

Ja mam klasicku, dolny a horny ohrev. Peciem uz pol hodinu zakryte, tak idem odokryt.

Áno

Mnaaaam. Vyborne, len by som pocet porcii upravila na 2 a pol Mrkám . S malinkou sme uz skoro polovicu zbastili. Drobec ani neochutnal, ale nam dvom velmi chutilo. Som zvedava, co na to povie MM, pre istotu som mu odlozila kusok peceneho maska zo vcera Chichocem sa .

Teším sa, že chutilo ÚsmevÚsmevÚsmev

super geo vyzera to dobre urcite odskusam, tie tvoje receptiky su presne podla mojej chute(y)

Minule som si tak dumala, aké zeleninové jedlá sa u nás varili ešte také dva roky dozadu. Okrem špenátu a leča som si nespomenula na žiadne iné.
A pritom sa dá so zeleninou v kuchyni priam čarovať a navyše je to rýchle a zdravé varenie ÚsmevÚsmev :-).

My sme varievali aj nejake privarky ako napr tekvicovy a spominam si aj na kelove fasirky. To mas pravdu zo zeleniny sa da toho naozaj vela chutneho spravit. Tiez sa snazim co najviac ju vyuzivat a rozne druhy ale priznavam niektore naozaj neviem pouzit pripadne len nejaku jednu variantu(blush) , tak kludne pridavaj recepty nech sa nieco naucim naviac(sun) ja som taky kuchynsky zaciatocnik(giggle)

A vidíš, tekvicový prívarok som varievala (a varím) tiež, ale len pre seba, lebo MM a deťom to vyslovene nechutí, tak ich nejdem "znásilňovať" len preto, že ja sa toho neviem dojesť.

Priebežne ešte popridávam niečo Úsmev ;-).

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok