
Veľmi chutné a zdravé jedlo.
2 | hrnčeky | ružičkový kel |
trocha | olivový olej | |
trocha | morská soľ | |
1⁄2 | kus | citrónová šťava |
trocha | syr |
1. Ružičkový kel zbavíme všetkých suchých a poškodených lístkov, odkrojíme aj konce usušených hlúbikov. Zalejeme vodou tak, aby boli ružičky zakryté, posolíme, prikryjeme a varíme 7 minút, alebo pokiaľ nezmäknú. Po dovarení kel scedíme a necháme trochu vychladnúť, potom jednotlivé ružičky prekrojíme pozdĺžne na polovice. 2. Vo veľkej teflónovej panvici rozohrejeme olivový olej na stredne – silnú teplotu. Ružičkový kel umiestnime rezom dole. Opekáme približne 4-5 minút. Dávajte pozor aby ste ho nespálili. 3. Keď je kel dostatočne opečený z jednej strany, môžeme ho prevrátiť a opiecť z druhej strany (opekáme cca 3 minúty). Preložíme na tanier, pokvapkáme panenským olivovým olejom, citrónovou šťavou a posypeme postrúhaným syrom.
Stredovekí lekári vraj predpisovali ružičkový kel svojim zámožným pacientom Keďže mobilizuje naše vlastné detoxikačné a protirakovinové enzýmy je to veľmi zdravé jedlo. A čo je hlavné, tento recept je vraj skvelý pre tých, ktorí túžia po štíhlej línii.
Ďalšie recepty
Neušiel tebe...ale autorke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem za recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie nejde tam cukor, ale keďže aj ružičkový kel obsahuje prírodný cukor, tak pri opekaní to vyzerá ako keby karamelizoval... toť vsjo....
ináč je to veľmi chutné...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Priznám sa, táto zeleninka nie je môj šialok káve -mám pocit, že je jediná. Ak ju, ale dostanem, tak ju rada dávam do zemiakovej kaše...uvarím spolu so zemiakmi a popučím, ...cesnačik, cibulku spením na oleji(ja dávam kačaciu/husaciu masť), pridám uvarené zemiaky s ružičkovým kelom, poch.smotanu(poprípade mlieko, alebo maslo-čo jest doma) popučím...je to dobrotka. Ale vera, vyskúšam aj túto dobrotku-vyzerá to totiž, že mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
chutné to môže byť, ale ušiel mi proces karamelizácie...Ak tam nejde cukor, tak potom ako karamelizovaný? Ja robievam karamelizovanú karotku, to sa pripraví karamel, prihodí sa mrkvička, zaleje troškou vody, štipka soli a dusí sa do mäkka...ale to už veľmi diétne nie je