reklama

Karamelizovaný ružičkový kel

Pridal/a Pegybabi dňa 11. 10. 2013 - 13:11 - Recepty Pegybabi
Karamelizovaný ružičkový kel, Zdravé recepty, recept, Pegybabi

reklama

Veľmi chutné a zdravé jedlo.

Ingrediencie
2 hrnčeky ružičkový kel
  trocha olivový olej
  trocha morská soľ
1⁄2 kus citrónová šťava
  trocha syr
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

1. Ružičkový kel zbavíme všetkých suchých a poškodených lístkov, odkrojíme aj konce usušených hlúbikov. Zalejeme vodou tak, aby boli ružičky zakryté, posolíme, prikryjeme a varíme 7 minút, alebo pokiaľ nezmäknú. Po dovarení kel scedíme a necháme trochu vychladnúť, potom jednotlivé ružičky prekrojíme pozdĺžne na polovice. 2. Vo veľkej teflónovej panvici rozohrejeme olivový olej na stredne – silnú teplotu. Ružičkový kel umiestnime rezom dole. Opekáme približne 4-5 minút. Dávajte pozor aby ste ho nespálili. 3. Keď je kel dostatočne opečený z jednej strany, môžeme ho prevrátiť a opiecť z druhej strany (opekáme cca 3 minúty). Preložíme na tanier, pokvapkáme panenským olivovým olejom, citrónovou šťavou a posypeme postrúhaným syrom.

Doplňujúce poznámky

Stredovekí lekári vraj predpisovali ružičkový kel svojim zámožným pacientom Keďže mobilizuje naše vlastné detoxikačné a protirakovinové enzýmy je to veľmi zdravé jedlo. A čo je hlavné, tento recept je vraj skvelý pre tých, ktorí túžia po štíhlej línii.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

ja_hodka, Pi, 11. 10. 2013 - 14:54

chutné to môže byť, ale ušiel mi proces karamelizácie...Ak tam nejde cukor, tak potom ako karamelizovaný? Ja robievam karamelizovanú karotku, to sa pripraví karamel, prihodí sa mrkvička, zaleje troškou vody, štipka soli a dusí sa do mäkka...ale to už veľmi diétne nie je Mrkám

Evka1223, Pi, 11. 10. 2013 - 15:28

Neušiel tebe...ale autorke Mrkám

Pegybabi, Pi, 11. 10. 2013 - 20:09

Nie nejde tam cukor, ale keďže aj ružičkový kel obsahuje prírodný cukor, tak pri opekaní to vyzerá ako keby karamelizoval... Mrkám toť vsjo.... Bozkávam
ináč je to veľmi chutné... Slnko

lia6, So, 12. 10. 2013 - 13:25

Priznám sa, táto zeleninka nie je môj šialok káve Hambím sa -mám pocit, že je jediná. Ak ju, ale dostanem, tak ju rada dávam do zemiakovej kaše...uvarím spolu so zemiakmi a popučím, ...cesnačik, cibulku spením na oleji(ja dávam kačaciu/husaciu masť), pridám uvarené zemiaky s ružičkovým kelom, poch.smotanu(poprípade mlieko, alebo maslo-čo jest doma) popučím...je to dobrotka. Ale vera, vyskúšam aj túto dobrotku-vyzerá to totiž, že mňam Áno Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama