reklama

Kicharee

Pridal/a abigail dňa 12. 04. 2012 - 14:23 - Recepty abigail
obrázok k receptu

reklama

Kicharee, kitchari alebo po slovensky kičrí - je zdravá a veľmi chutná pochúťka z Indie.

Ingrediencie
1 hrnček mungo fazuľa
1 hrnček červená šošovica
  polievková lyžica ghee maslo
1 čajová lyžička rasca
1 čajová lyžička kurkuma
  trocha morská soľ
1⁄2 čajová lyžička karí
  trocha koriander semienka
1 hrnček ryža natural
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Prvé tri suroviny z hrnčekov namočíme do vody na noc. Ráno dáme do väčšieho hrnca zohriať ghee, maslo a koreniny. Ryžu a strukovinu, ktoré sme cez noc namáčali, premyjeme a s novou vodou nalejeme do hrnca s koreninami.

Varíme do mäkka. Ja dolievam vodu, lebo mám rada takú polievočku, ale má sa to jesť ako kaša. Fajné to je ak keď sa to za studena zmieša na tanieri s jogurtom.

Môžete pridať aj koreňovú zeleninu, mne to ale chutí bez nej.

V Indii je to veľmi obľúbené jedlo, keď je niekto chorý, tak má vraj držať pôst 3 týždne a jesť iba kičrí, vraj vylieči všetko. To som ešte neskúšala, ale veľmi mi to chutí.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama