
Kicharee, kitchari alebo po slovensky kičrí - je zdravá a veľmi chutná pochúťka z Indie.
1 | hrnček | mungo fazuľa |
1 | hrnček | červená šošovica |
polievková lyžica | ghee maslo | |
1 | čajová lyžička | rasca |
1 | čajová lyžička | kurkuma |
trocha | morská soľ | |
1⁄2 | čajová lyžička | karí |
trocha | koriander semienka | |
1 | hrnček | ryža natural |
Prvé tri suroviny z hrnčekov namočíme do vody na noc.
Ráno dáme do väčšieho hrnca zohriať ghee, maslo a koreniny.
Ryžu a strukovinu, ktoré sme cez noc namáčali, premyjeme a s novou vodou nalejeme do hrnca s koreninami.
Varíme do mäkka. Ja dolievam vodu, lebo mám rada takú polievočku, ale má sa to jesť ako kaša. Fajné to je ak keď sa to za studena zmieša na tanieri s jogurtom.
Môžete pridať aj koreňovú zeleninu, mne to ale chutí bez nej.
V Indii je to veľmi obľúbené jedlo, keď je niekto chorý, tak má vraj držať pôst 3 týždne a jesť iba kičrí, vraj vylieči všetko. To som ešte neskúšala, ale veľmi mi to chutí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty