
Kaše patrili kedysi k základnému jedálničku našich predkov. Varili sana slano alebo na sladko z dostupných surovín. Napríklad aj krúpov. Sú lacné a jednoduché na prípravu.
Ingrediencie
1 | hrnček | krúpy |
2 | hrnčeky | voda |
1 | štipka | soľ |
1⁄2 | hrnček | sušené ovocie |
1 | polievková lyžica | maslo |
Postup
Krúpy niekoľko hodín vopred namočte do vody. Vsypte do hrnca. Pridajte sušené ovocie podľa vlastného výberu - ideálne sú hrozienky, slivky, jablká... Zalejte asi 1,5 násobkom vody, pridajte štipku soli a varte do mäkka. Občas premiešajte a ak treba, pridajte ďalšiu vodu. Krúpy je potrebné variť aspoň 20 minút, skôr počítajte viac času.
Ak máte radšej jemnejšiu štruktúru, po dovarení kašu rozmixujte. Ovocie ju dostatočne osladí, tak už stačí pridať iba lyžicu masla. Nemusí byť iba živočíšne, kľudne použite aj obľúbené orieškové. Na vrch posypte napríklad škoricou, pridajte čerstvé ovocie a výdatné raňajky sú na stole.
Uvariť takúto kašu na raňajky trvá trochu dlhšie. Preto môžete krúpy uvariť už večer a ráno iba zohriať a pridať ovocie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.