reklama

Mrkva po indicky

Pridal/a georgina dňa 20. 02. 2012 - 23:04 - Recepty georgina
obrázok k receptu

reklama

Rýchle, chutné a zdravé jedlo

Ingrediencie
200 gramov mrkva
4 polievkové lyžice kyslá smotana
  karí
  olej
  petržlenová vňať
200 gramov špagety
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Špagety uvaríme v posolenej vode. Mrkvu očistíme a škrabkou na zemiaky nakrájame na dlhé rezance. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme mrkvu, posypeme karí korením a mierne podusíme asi 5 minút. Potom pomaly vmiešame kyslú smotanu. Na tanier dáme porciu špagiet, na ne mrkvu a posypeme pertžlenovou vňaťou.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

georgina, Po, 20. 02. 2012 - 23:17

Mrkvu som dlho nemusela, ale v poslednej dobe jej prichádzam na chuť. Toto jedlo som ale aj tak varila najprv len tak opatrne - ako pokus iba pre seba.
A taaak som sa objedla, že až! Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Hambím sa

Kamila, Ut, 21. 02. 2012 - 08:06

to krajanie rezncov si celkom neviem predstavit, to len take tenke ... ako ked cistim mrkvu?

georgina, Ut, 21. 02. 2012 - 08:58

Kami, ja sa s tým moc nepaprem - ako sa zadarí, tak je. Niektorá mrkva sa dá škrabkou nakrájať krásne po celej dĺžke, niektorá sa "drobí".
V podstate stačí mrkvu nastrúhať na hrubo na strúhadle, ale niektoré "školy" tvrdia, že záleží aj na spôsobe krájania zeleniny (na strúhadle krájaš priečne, škrabkou pozdĺžne). Moc do toho nevidím, ale snažím sa aspoň v rámci mojich možností...

Evka1223, Ut, 21. 02. 2012 - 10:25

No toto hneď dnes vyskúšam!!!!!
Mám mrkvu a kukám na ňu čo s ňou. Surová mi nejde pod zub Chichocem sa, varenú moc nemusím...ale skombinovanú podusenú s niečim....toť NÁPAD! Áno

georgina, Ut, 21. 02. 2012 - 12:43

Mrkva u nás väčšinou ide do odšťavovača, alebo ju nastrúham do zeleninových šalátov. Varená u nás nešmakuje vlastne nikomu, aj keď zjeme ju aj tak.
V tejto úprave je však úplne super Úsmev Úsmev Úsmev.

Tangy, Ut, 21. 02. 2012 - 11:41

Ked bola sezona cukiet, robila som nieco podobne. Podusila som mrkvu, pridala cuketu na kocky a zmiesala so spagetami. Bolo to vynikajuce, ale jedla som to len ja Mrkám .

georgina, Ut, 21. 02. 2012 - 12:46

Cukety sa dajú pripravovať na neuveriteľné množstvo spôsobov, pestujeme ich vo veľkom, a vždy spotrebujeme všetko do posledného kúska. Zábavné je, že počas celej sezóny sa cukety môžu pripravovať inak, trebárs ako si ty napísala - s mrkvou Áno.
S individuálnymi chuťami moc nenarobíš, ale na druhej strane - viac ti zostane Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Mrkám.

Polárka (bez overenia), Ut, 21. 02. 2012 - 12:31

Áno Áno Áno oj vysakusam

balalajka, Ut, 21. 02. 2012 - 12:36

Kari, mrkva, smotana - joooj toto vyzerá super!

georgina, Ut, 21. 02. 2012 - 12:48

Tá kombinácia oslovila aj mňa, keď som sa prehrabávala vo vegetariánskych receptoch - a nesklamala! Mrkám

Teki, Ut, 21. 02. 2012 - 13:10

Vyzerá to lákavo a jednoducho,ďakujem.

georgina, Ut, 21. 02. 2012 - 13:17

Veď toto, Teki - jednoduché, z bežných surovín, chutné. Takýto postup sa mi osvedčil. Keď som totiž plná svätého nadšenia nabehla do biopotravín, väčšina nápisov na obaloch mi nič nehovorila, nevedela som, ako to vôbec pripraviť... Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Hambím sa
Ono - všetko chce svoj čas Úsmev Úsmev Úsmev Mrkám

balalajka, Ut, 21. 02. 2012 - 13:56

Očuj, zhreším, ak tam pridám pór? Mne tam furt niekde nejaká cibuľka alebo niečo také chýba Veľký úsmev .
Včera som mala inak mrkvičku na cibuľke s brokolicou ( tú som tam ale radšej nemusela dať Vyplazený jazyk ) a posojovomáčkované s rýžikou. Ja mám mrkvu zas tuho rada - taká sviečková omáčka mňa mňa.

georgina, Ut, 21. 02. 2012 - 14:18

Lenka, pokojne experimentuj - to je pri varení asi ten najlepší a najzábavnejší spôsob Úsmev Mrkám.
Občas sa mi síce stane, že pri rôznych "pokusoch" dopadnem ako psíček a mačička, keď piekli tortu - no, ale však nikto učený z neba nespadol, že? Pohoda

balalajka, Ut, 21. 02. 2012 - 16:42

No Anka, keby si ty vedela ako to u nas dopadlo Veľký úsmev .
Mrkvu som dala dusit a pustila sa po patrani kari. Nebolo.
Tak som tam bachla kurkumu, cierne, biele korenie, sol a zahladela sa do skrinky s potravinami. A tam som zbadala krupy Váľam sa od smiechu po podlahe .
Tak som podliala trochu vodou a dala s krupami dusit.
Po vypnuti na tanieri premiesala s kyselou smotanou.
Od tvojej mrkvy daleko ale mnam.
Dakujem za inspiraciu.

georgina, Ut, 21. 02. 2012 - 16:59

Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev
Ale tak máš novú skúsenosť, no... Pohoda Mrkám

kefara, St, 22. 02. 2012 - 18:54

Geo Áno dík za super tip.

Mrkvu zbožňujem v akejkoľvek podobe.
Vyskúšala som už rôzne experimenty, ale tento recept ma dostal svojou jednoduchosťou a prekvapivou chuťou Tlieskam MŇAAM !
ODPORÚČAM.

( nechcelo sa mi pidklikať mrkvu škrabkou, nastrúhala som ju na slzičkovom strúhadle Vyplazený jazyk )

A nerobila som to k špagetám ale ako prílohu k dusenej treske Mrkám

Nabudúce ešte prihodím kúsok čerstvo postrúhaneho zázvoru, to bude inší mrkvový level Veľký úsmev

lydusha (bez overenia), St, 22. 02. 2012 - 19:59

Tak prave som dojedla, mnamnamnamÚsmev Namiesto kyslej smotany som vsak dala aku mala,cize sladku na slahanie ale je to vynikajuce aj tak a samozrejme polovica padla za obet este pri vareni a ochutnavaniVeľký úsmev

georgina, Št, 23. 02. 2012 - 08:38

Teším sa, že vám chutí Úsmev Slnko Slnko Slnko

Evka1223, Št, 23. 02. 2012 - 15:04

Zaraďujem toto jedlo do svojho jedálnička....a dodávam, že dnes som to vytiahla z chladničky a skúsila som len tak na studeno Úsmev ... a je to suprové aj v takej forme ako cestovinový šalátik Áno Áno Áno

kefara, Pi, 24. 02. 2012 - 07:44

No neviem sa toho dojesť !Robila som už druhú várku, prihodila aj na kocôčky krájanú cukinu, nech je to veselšie Áno Áno

georgina, Pi, 24. 02. 2012 - 23:23

S cukinou vyskúšam, keď bude k dispozícii na záhrade Úsmev Áno

carly, Po, 28. 05. 2012 - 19:30

Geo, výborné. Dnes som mala chuť na zdravú večeru a tak som sa nechala tebou inšpirovať.
Je to fakt mňam.
Nevadí, že som pred tým bola hrozne nedočkavá a priam som zožrala celú klobásu?

georgina, Ut, 29. 05. 2012 - 21:10

Carly, kľudne si daj aj dve klobásky, predtým aj potom - toto predsa nie je povinná diéta Mrkám Pohoda.

Aja1, St, 30. 05. 2012 - 10:25

A že toto dobre vyzerá,v mojom prípade bez špagiet.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama