
výborná letná večera
400 | gramov | lístkové cesto |
3 | kusov | paprika |
cibuľa | ||
100 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | olej |
bylinková soľ | ||
biele korenie mleté |
Papriky prekrojíme, odstránime jadrovníky a povaríme asi päť minút nad parou, alebo zo všetkých strán opečieme nasucho na panvici. Potom ich necháme trochu vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na pásiky.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme smotanu, ochutíme soľou a korením, chvíľu povaríme a necháme vychladnúť.
Do vychladnutej omáčky vmiešame metličkou na šľahanie vajcia.
Lístkové cesto rozvaľkáme a vyložíme ním okrúhlu formu až po horný okraj. Na cesto poukladáme lúčovito pásiky papriky, pričom striedame jednotlivé farby. Zalejeme smotanovou omáčkou a pečieme pri teplote 200°C asi 20 minút. Koláč podávame teplý.
Zaujímavý koláč , určite vyskúšam . Len sa chcem opýtať , milá Georgina , prečo treba tú papriku spariť (opražiť) a šupku dole - kvôli stráviteľnosti ? My znesieme aj tú šupku , alebo má paprika iný "šmrnc" ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jamajka, takto je to v recepte, ale ja som pohodlná kuchárka , s tým sa nehrajenkám, papriku len nakrájam a šup na koláč - mňamózne to je aj tak
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za odpoveď.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...