reklama

Pesto z medvedieho cesnaku

Pridal/a ivet@ dňa 21. 03. 2018 - 18:23 - Recepty ivet@
Pesto z medvedieho cesnaku, Zdravé recepty, recept, ivet@

ivet@ | Pesto z medvedieho cesnaku


reklama

Recept na pesto z medvedieho cesnaku, s mandľami a pecorino syrom.

Ingrediencie
1 zväzok medvedí cesnak
30 gramov pecorino
100 gramov mleté mandle
1⁄2 čajová lyžička soľ
50 millilitrov olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Medvedí cesnak umyjeme a papierovými obrúskami ho úplne osušíme (nesmie byť ani trošku mokrý, inak spesnivie). 

Osušený cesnak nakrájame na malé kúska a dáme do nádoby. Pridáme mleté mandle, pomrvený syr pecorino a trochu oleja. Ja používam slnečnicový alebo repkový olej, majú neutrálnu chuť, olivový nepoužívam pre jeho výraznú arómu.

Všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou. Ja pesto vždy miešam podľa chuti, niekedy je tam viac medvedieho cesnaku alebo viac mandlí.

Ako skladovať pesto: Hotové pesto natlačíme do čistej sklenenej nádoby, vytlačíme vzduchové bublinky. Okraj pohára očistíme papierovou vreckovkou a zalejeme po vrch olejom.

Pesto nesmie presahovať olejovú hladinu a nesmú v ňom byť vzduchové bubliny lebo začne plesnivieť. 

Pesto skladujeme v chladničke. Neviem ako dlho vydrží, pretože my sme ho vždy zjedli do týždňa. :)))

Doplňujúce poznámky

Do čoho pridať pesto z medvedieho cesnaku

Pesto máme najradšej so špagetami alebo mašičkami. Cestaoviny uvarím podľa návodu a zmiešam s pestom. 

Niekto ma rád pesto s opraženými a posekanými píniovými oriešmai, mne sa to zdá horké. 

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama