pesto z medvedieho cesnaku

Popis

pesto z medvedieho cesnaku

pesto z medvedieho cesnaku - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

1zväzokmedvedí cesnak
30gramovpecorino syra
100gramovmletých mandlí
1⁄2čajová lyžičkasoli
50millilitrovolivoveho,slnecnicoveho alebo repkoveho oleja

Inštrukcie

Medvedi cesnak umyt a papierovymi obruskami/servitkou uplne osusit (nesmie byt ani trosku mokre lebo splesnie), nakrajat na male kusky, dat do nadoby, pridat mlete mandle,   pomrveny pecorino, trochu oleja (ja pouzivam neutralny olej -slnecnicovy alebo repkovy, olivovy  preraza chutou), zmixovat ponorkovym mixerom, dochutit solou.  Ja pesto vzdy miesam  podla chuti, niekedy viac medvedieho cesnaku alebo viac mletych mandli. Pesto natlacit do cistej sklenenej nadoby -  vytlacit vzduchove bubliny, okraj sklenenej nadoby ocistit papierovou servitkou a zaliat olejom. Pesto nesmie presahovat olejovu hladinu a nesmu byt ani vzduchove bubliny lebo zacne plesniet. Uskladnit v chladnicke - ako dlho vydrzi neviem, lebo my sme ho vzdy zjedli do 1 tyzdna. My ho jedavame najradsej so spagetami alebo s maslickami - spagety/maslicky  uvarit podla navodu a zmiesat s pestom. Niekto ma rad toto pesto s piniovymi oprazenymi a posekanymi semienkami - mne sa zda horke

Postup: 

pesto z medvedieho cesnaku - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (1 hlas)
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.