
M.á.r.i.a | Pesto z medvedieho cesnaku
Sezóna medvedieho cesnaku je tu, tak to treba využiť. Dostala som ho trochu viac ako sa dá spotrebovať čerstvý, tak som robila pesto. Používam na čerstvý chlieb s maslom, na cestoviny, robím s ním halušky, polievky a dochucujem ním všetko, čo sa hodí.
Ingrediencie
300 | gramov | medvedí cesnak |
150 | millilitrov | kvalitný olej |
100 | gramov | píniové oriešky |
80 | gramov | parmezán |
1 | čajová lyžička | soľ |
Postup
Listy medvedieho cesnaku opláchnem vodou, nechám odkvapkať a dobre osuším.
Natrhám na menšie kusy dám do mixéru, prilejem trochu oleja ( dala som repkový za studena lisovaný ) a trochu premixujem.
Pridám oriešky, nastrúhaný syr a zvyšok oleja - rozmixujem. Dám do čistých pohárov a uskladňujem v chladničke.

M.á.r.i.a

M.á.r.i.a
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.