M.á.r.i.a
Sezóna medvedieho cesnaku je tu tak to treba využiť. Dostala som ho trochu viac ako sa dá spotrebovať čerstvý tak som robila pesto .... používam na čerstvý chleba s maslom, na cestoviny, robím s ním halušky, polievky a dochucujem s ním kde sa hodí
300 | gramov | medvedí cesnak |
150 | millilitrov | kvalitný olej |
100 | gramov | píniové oriešky |
80 | gramov | parmezán |
1 | čajová lyžička | soľ |
Listy medvedieho cesnaku opláchnem vodou, nechám odkvapkať a dobre osuším.
Natrhám na menšie kusy dám do mixéru, prilejem trochu oleja ( dala som repkový za studena lisovaný ) a trochu premixujem.
Pridám oriešky, nastrúhaný syr a zvyšok oleja - rozmixujem. Dám do čistých pohárov a uskladňujem v chladničke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.