reklama

Krekry z medvedieho cesnaku a špenátu

Pridal/a dasa_ dňa 24. 03. 2023 - 13:26 - Recepty dasa_
Krekry z medvedieho cesnaku a špenátu, Zdravé recepty, recept, dasa_

dasa_ | Krekry z medvedieho cesnaku a špenátu


reklama

Chrumkavé slané kesky, krekry s výraznou chuťou medvedieho cesnaku.

Ingrediencie
50 gramov medvedí cesnak
50 gramov špenát
150 gramov voda
200 gramov ovsené vločky
40 gramov sezam
1⁄2 čajová lyžička soľ
2 polievkové lyžice olej
1⁄2 čajová lyžička prášok do pečiva
1 polievková lyžica sezam
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Ovsené vločky so sezamom rozmixujeme, nemusí byť úplne jemne. Rúru predhrejeme na 160 stupňov.

Medvedí cesnak a špenát umyjeme, nakrájame na jemnejší kúsky. Zalejeme vodou a rozmixujeme na kašu. Dá sa aj výkonnejším ponorným mixérom.  Pridáme olej, soľ, prášok do pečiva a rozmixované vločky so sezamom. Zmiešame. cesto nie je veľmi husté, ale netečie.

Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme fóliou a vyvaľkáme na tenko. Radielkom alebo nožíkom rozkrájame porcie. Narežeme aj vrch a posypeme zvyšným sezamom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút, prípadne podľa vlastnej rúry. Ihneď po vybratí je cesto ešte mäkké. Ako chladne, krekry tvrdnú a chrumkajú.

Doplňujúce poznámky

Vyskúšajte ku zeleninovej polievky, prípadne ako drobnosť na zahryznutie, či snack k vínu.

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Dzeny, Po, 27. 03. 2023 - 10:52

Toto vyzerá vynikajúco. Môžem dať namiesto čerstvého cesnaku pesto? Lebo mám ešte z minulého roka a potrebujem ho minúť:)

dasa_, Po, 27. 03. 2023 - 10:56

podla mna v pohode. V podstate tak, ako keď robíš  placky z múky. K základnému receptu, teda múka a voda pridáš, čo chceš. Len toto je tuhšie a pečené na plechu. Ja som nakoniec dokonca zvyšok použila ako závarku do polievky

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama