
dasa_ | Krekry z medvedieho cesnaku a špenátu
Chrumkavé slané kesky, krekry s výraznou chuťou medvedieho cesnaku.
50 | gramov | medvedí cesnak |
50 | gramov | špenát |
150 | gramov | voda |
200 | gramov | ovsené vločky |
40 | gramov | sezam |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
2 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | polievková lyžica | sezam |
Ovsené vločky so sezamom rozmixujeme, nemusí byť úplne jemne. Rúru predhrejeme na 160 stupňov.
Medvedí cesnak a špenát umyjeme, nakrájame na jemnejší kúsky. Zalejeme vodou a rozmixujeme na kašu. Dá sa aj výkonnejším ponorným mixérom. Pridáme olej, soľ, prášok do pečiva a rozmixované vločky so sezamom. Zmiešame. cesto nie je veľmi husté, ale netečie.
Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme fóliou a vyvaľkáme na tenko. Radielkom alebo nožíkom rozkrájame porcie. Narežeme aj vrch a posypeme zvyšným sezamom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút, prípadne podľa vlastnej rúry. Ihneď po vybratí je cesto ešte mäkké. Ako chladne, krekry tvrdnú a chrumkajú.
Vyskúšajte ku zeleninovej polievky, prípadne ako drobnosť na zahryznutie, či snack k vínu.
podla mna v pohode. V podstate tak, ako keď robíš placky z múky. K základnému receptu, teda múka a voda pridáš, čo chceš. Len toto je tuhšie a pečené na plechu. Ja som nakoniec dokonca zvyšok použila ako závarku do polievky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto vyzerá vynikajúco. Môžem dať namiesto čerstvého cesnaku pesto? Lebo mám ešte z minulého roka a potrebujem ho minúť:)