
Plnený baklažán s tekvicou
Ingrediencie
2 | kusov | baklažán |
1 | kus | tekvica |
kilogram | hovädzie mäso mleté | |
2 | kusov | paprika kápia |
1 | kus | paprika zelená |
1 | kus | paprika žltá |
4 | zväzky | jarná cibuľka |
1 | trocha | soľ |
1 | trocha | mleté čierne korenie |
1 | trocha | kurkuma |
1 | trocha | olej |
3 | kusov | rožky |
1 | trocha | mlieko |
2 | kusov | vajce |
Postup
Tekvicu a baklažány rozrežem na polovice, baklažán vydlabem a vnútro nakrájam nadrobno a dám do misky.
Vrchnú časť tekvičky vydlabem a zbytok nakrájam na mesiačiky, budú sa piecť namiesto zemiakov.
Rožky nakrájam a namočím do mlieka, nakrájam nadrobno cibuľku aj s cíbikmi a farebné papriky na malé kocky.
Mleté mäso spolu nakrájanou s cibuľkou, paprikami, rožkami a baklažánom zmiešam spolu s vajíčkami - urobí sa taká zmes ako na fašírky.
Touto zmesou naplním vydlabané baklažány a tekvicu.
Poukladám na plech spolu aj so zbytkom tekvičky dám na plech zapiecť do trúby.
Urobila som veľa tej zmesi, tak som upiekla ešte zvlášť aj fašírky.
Upečenú tekvicu /mesiačiky/ som použila ako prílohu namiesto zemiakov.
ďalší z mojich obľúbených receptov, hlavne keď mám veľa stravníkov





- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.