reklama

Plnený baklažán s tekvicou

Pridal/a Lenka R dňa 20. 11. 2014 - 10:40 - Recepty Lenka R
Plnený baklažán s tekvicou, Zdravé recepty, recept, Lenka R

reklama

Plnený baklažán s tekvicou

Ingrediencie
2 kusov baklažán
1 kus tekvica
  kilogram hovädzie mäso mleté
2 kusov paprika kápia
1 kus paprika zelená
1 kus paprika žltá
4 zväzky jarná cibuľka
1 trocha soľ
1 trocha mleté čierne korenie
1 trocha kurkuma
1 trocha olej
3 kusov rožky
1 trocha mlieko
2 kusov vajce
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Tekvicu a baklažány rozrežem na polovice, baklažán vydlabem a vnútro nakrájam nadrobno a dám do misky.

Vrchnú časť tekvičky vydlabem a zbytok nakrájam na mesiačiky, budú sa piecť namiesto zemiakov.

Rožky nakrájam a namočím do mlieka, nakrájam nadrobno cibuľku aj s cíbikmi a farebné papriky na malé kocky.

Mleté mäso spolu nakrájanou s cibuľkou, paprikami, rožkami a baklažánom zmiešam spolu s vajíčkami - urobí sa taká zmes ako na fašírky.

Touto zmesou naplním vydlabané baklažány a tekvicu.

Poukladám na plech spolu aj so zbytkom tekvičky dám na plech zapiecť do trúby.

Urobila som veľa tej zmesi, tak som upiekla ešte zvlášť aj fašírky.

Upečenú tekvicu /mesiačiky/ som použila ako prílohu namiesto zemiakov.

Doplňujúce poznámky

ďalší z mojich obľúbených receptov, hlavne keď mám veľa stravníkov

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama