
M.á.r.i.a | Pšenová nátierka s vajíčkom
Pšeno - lúpané proso. Veľmi zdravé pre vysoký obsah bielkovín a vlákniny. Dobre straviteľné a zasýti...zamozrejme bezlepkové. Treba nabrať odvahu a vyskúšať.
80 | gramov | pšeno |
320 | millilitrov | voda |
2 | kusov | vajce |
1 | kus | jarná cibuľka |
1 | čajová lyžička | dijonská horčica |
soľ | ||
mleté korenie | ||
1 | čajová lyžička | zeleninové dochucovadlo |
Pšeno na sitku 3x prepláchneme horúcou vodou - aby stratilo horkastú chuť.
Potom ho zalejeme vodou, pridáme dochucovadlo a dáme variť. Varíme 10 min, stíšime oheň a necháme bublať 10 min. Odstavíme z ohňa a necháme pod pokrievkou ešte 10 odstáť.
Do vychladnutého pšena nastrúhame uvarené vajíčka, pridáme na drobno nasekanú jarnú cibuľku, horčicu, soľ a čierne ml. korenie. Vymiešame a môžeme podávať. Ja som mala domáce špaldové žemličky.
Kto nemá rád cibuľku môže nakrájať pór.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.