
M.á.r.i.a | Pšenová nátierka s vajíčkom
Pšeno - lúpané proso. Veľmi zdravé pre vysoký obsah bielkovín a vlákniny. Dobre straviteľné a zasýti...zamozrejme bezlepkové. Treba nabrať odvahu a vyskúšať.
Ingrediencie
80 | gramov | pšeno |
320 | millilitrov | voda |
2 | kusov | vajce |
1 | kus | jarná cibuľka |
1 | čajová lyžička | dijonská horčica |
soľ | ||
mleté korenie | ||
1 | čajová lyžička | zeleninové dochucovadlo |
Postup
Pšeno na sitku 3x prepláchneme horúcou vodou - aby stratilo horkastú chuť.
Potom ho zalejeme vodou, pridáme dochucovadlo a dáme variť. Varíme 10 min, stíšime oheň a necháme bublať 10 min. Odstavíme z ohňa a necháme pod pokrievkou ešte 10 odstáť.
Do vychladnutého pšena nastrúhame uvarené vajíčka, pridáme na drobno nasekanú jarnú cibuľku, horčicu, soľ a čierne ml. korenie. Vymiešame a môžeme podávať. Ja som mala domáce špaldové žemličky.
Kto nemá rád cibuľku môže nakrájať pór.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Tvarohový koláč s jablkami
dasa_
Tvarohový koláč s jablkami
Tvarohový koláč s jablkami je dokonalým spojením chutí – krehké maslové cesto, vrstva sladkého džemu, šťavnaté strúhané jablká a bohatý tvarohový k
Sezónna tekvicová polievka bez smotany
Slavka K | Tekvicová polievka bez smotany
Sezónna tekvicová polievka bez smotany
Foto recept na vynikajúcu tekvicovú polievku. V chladnejšom období zahreje aj zasýti.