
M.á.r.i.a | Pšenová nátierka s vajíčkom
Pšeno - lúpané proso. Veľmi zdravé pre vysoký obsah bielkovín a vlákniny. Dobre straviteľné a zasýti...zamozrejme bezlepkové. Treba nabrať odvahu a vyskúšať.
Ingrediencie
80 | gramov | pšeno |
320 | millilitrov | voda |
2 | kusov | vajce |
1 | kus | jarná cibuľka |
1 | čajová lyžička | dijonská horčica |
soľ | ||
mleté korenie | ||
1 | čajová lyžička | zeleninové dochucovadlo |
Postup
Pšeno na sitku 3x prepláchneme horúcou vodou - aby stratilo horkastú chuť.
Potom ho zalejeme vodou, pridáme dochucovadlo a dáme variť. Varíme 10 min, stíšime oheň a necháme bublať 10 min. Odstavíme z ohňa a necháme pod pokrievkou ešte 10 odstáť.
Do vychladnutého pšena nastrúhame uvarené vajíčka, pridáme na drobno nasekanú jarnú cibuľku, horčicu, soľ a čierne ml. korenie. Vymiešame a môžeme podávať. Ja som mala domáce špaldové žemličky.
Kto nemá rád cibuľku môže nakrájať pór.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.