reklama

Pšenová nátierka s vajíčkom

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 12. 03. 2016 - 13:38 - Recepty M.á.r.i.a
Pšenová nátierka s vajíčkom, Zdravé recepty, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Pšenová nátierka s vajíčkom


reklama

Pšeno - lúpané proso. Veľmi zdravé pre vysoký obsah bielkovín a vlákniny. Dobre straviteľné a zasýti...zamozrejme bezlepkové. Treba nabrať odvahu a vyskúšať.

Ingrediencie
80 gramov pšeno
320 millilitrov voda
2 kusov vajce
1 kus jarná cibuľka
1 čajová lyžička dijonská horčica
  soľ
  mleté korenie
1 čajová lyžička zeleninové dochucovadlo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pšeno na sitku 3x prepláchneme horúcou vodou - aby stratilo horkastú chuť.

Potom ho zalejeme vodou, pridáme dochucovadlo a dáme variť. Varíme 10 min, stíšime oheň a necháme bublať 10 min. Odstavíme z ohňa a necháme pod pokrievkou ešte 10 odstáť.

Do vychladnutého pšena nastrúhame uvarené vajíčka, pridáme na drobno nasekanú jarnú cibuľku, horčicu, soľ a čierne ml. korenie. Vymiešame a môžeme podávať. Ja som mala domáce špaldové žemličky.

Doplňujúce poznámky

Kto nemá rád cibuľku môže nakrájať pór.

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama