reklama

Sviečková bez mäsa

Pridal/a Anonymný (bez overenia) dňa 21. 02. 2012 - 10:28 - Recepty
obrázok k receptu

reklama

A vraj bola dobrá :-)

Ingrediencie
1 balík zeleninová zmes na sviečkovú
1 polievková lyžica horčica
  limetková šťava
  nové korenie
  čierne korenie
  bobkový list
  kyslá smotana
  cibuľa
  smotana
  tofu
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Na olivaci som osmazila cibulku, na cibulku zeleninovú zmes pod sviečkovú, podliala vodou, okorenila, pridala horcicu a nechala dusit. Vobec neviem kolko som to dusila, ale tak do makka.

Medzitym som pridala zeleninovy bujon - miesto soli (podla navodu 1KL je na 0,5l vody), lahodkove tofu, a goody foody masko (asi tak 4 min. pred mixovanim).

To som po zmaknuti vybrala, a zeleninku rozmixovala. Vsetko som vratila spat do hrnca (tycovy mixer nam zdechol, tak mixujem v normalnom).

Pridala som kyslu a sladku smotanu (bez muky, lebo zeleninky som dala vela, tak bolo treba trosku omacku zriedit), a limetkovu stavu (za KL), nechala zovriet a hotovka.

Doplňujúce poznámky

Obcas sa mi smotana zrazi, tak mixijuem este raz. Presne mnozstva nedvam, robim od oka :-) Knedlu neviem robit, ta bola z obchodu :-)

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Evka1223, Ut, 21. 02. 2012 - 10:46

Obcas sa mi smotana zrazi, tak mixijuem este raz.
Zrazí sa preto, že limetku dávaš a ešte varíš....tá sa má dať až po odstavení, premiešať.... už nevariť!!! Rovnako aj citrón, či ocot.
Niekto odoberie trošku omáčky, v nej premieša kyslé dochucovadlo a potom vleje do odstavenej zvyšnej omáčky, premieša a už nevarí.

Polárka (bez overenia), Ut, 21. 02. 2012 - 11:38

dakujem Úsmev Áno

lydusha (bez overenia), Ut, 21. 02. 2012 - 10:47

Je skoda pouzivat olivovy olej na tepelnu upravu jedal, nicia sa v nom vsetky prospesne latky, ktore prirodzene obsahuje. A hlavne treba vediet, ktory olivovy olej znesie aj vyssiu teplotu, mal by to byt zlty, nie ten do zelenkava, ktory je vhodny vylucne na studenu kuchynu.

Polárka (bez overenia), Ut, 21. 02. 2012 - 11:40

Viem, pocula som, citala som, chcela som kupit ryzovy, ale panenky sa mi pretocili pri cenovke. Snad nabuduce.

lydusha (bez overenia), Ut, 21. 02. 2012 - 11:51

Tak na varenie radsej pouzi slnecnicovy, olivovy je dost drahy a navyse ho teplom likvidujes. Takze to ams prast ako uhod. U nas v tescu som nasla palmovy, vyzera priserne ale na varenie je super. Sice su samozrejme aj hlasy proti, no tie sa najdu pri vsetkom. Varit na olivovom oleji je skratka skoda.

Polárka (bez overenia), Ut, 21. 02. 2012 - 12:07

Ja sa chystam na ten ryzovy - znasa aj vysoke teploty Úsmev. Este by som rada kokosovy tuk (kvoli cokolade), ale nu... Treba postupne.
To ani nevravim o tom ze by som chcela este dokupit marhulovy a konopny. Sups s nimi do salatikov Vyplazený jazyk Tam patri aj zeleny olivac.Mrkám

adus, Ut, 21. 02. 2012 - 13:57

No, toto je bezmasita svieckova dovedena do dokonalosti (myslim tym, ze je skutocne bez masa) U nas momentalne frci taka verzia, ze maso tam sice davam (nie nevyhnutne hovadzie, robila som uz aj z kuracich prs ale najcastejsie teraz robim z morcacieho stehna) - ale len tak "na postrsenie", zato o to viac musi byt tej zeleninky - a keby len to - oni to teraz dokonca uz nechcu ani so smotanou (co teda ja nechapem, lebo preco by som to potom mala volat "svieckova na smotane" ked tam nedam ani svieckovu ani smotanu Mrkám ) - tak si z tej rozmixovanej zeleninky kusok odlozim, ja si do toho prasknem aj smotanu a ten ostatok necham zvysku rodiny....

lydusha (bez overenia), Ut, 21. 02. 2012 - 14:15

Ved to, ze ta zelenina je sama o sebe vynikajuca Úsmev aj bez smotany a svieckovej Úsmev Napriklad ja som sa raz chystala robit brokolicu so smotanovo syrovou omackou, najprv som ju podusila na masle, len s troskou prirodnej vegety a soli tak som ju aj zjedla, v ramci ochutnavania ci je uz dobraVeľký úsmev

balalajka, Ut, 21. 02. 2012 - 16:39

Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev toto odjedanie poznaaaam

balalajka, Ut, 21. 02. 2012 - 16:38

Ocujte zeny. uz viem, preco ste obcas kysele a ja mam velku rit.
Ja svieckovu robim ZASADNE so slahackovou smotanou - teda ziadna kysla, to ja neriskujem, ze sa mi chlap bude smiat, ze som kukla pod pokrievku a sekla sa mi od laku a ziadne citron ci limetky. Eeeeee.
Pekne krasne upalit trochu karamelu a baaac to tam rozmiesane s vodou.
A masko ani nemusi potom byt.

Inak, tiez robim skor z maska, ktore kvokalo a nie bucalo.
Hmmmm hmmmm davno sme veru nemali, daaavno.

adus, Ne, 26. 02. 2012 - 10:55

Moja, ale ved porádna svickova je zasadne so slahackovou - lenze moje mlade damy liniu si straziace a moj takmer diabeticky manzel, ktoremu sa lekar vyhraza inzulinom ak nezhodi vytiahli do boja a slahackovu mam zakazanu!!!!
Tak davam tu sladku na varenie, kyslu len ak ozaj nemam prave ziadnu sladku doma. Ale par kvapiek citronovej stavy zase to tam musi byt, to doda smrnc kazdej omacke ... to ja dvam napr. aj do perkeltu (ktory mimochodom tiez najradsej robim so slahackou - keby mi to rpavda, dovolili)

fidorka, So, 25. 02. 2012 - 00:07

jéééj,ja toto robievam aj bez tofu,len tak so zeleninou,ale ju nastrúham na jemno,aby som potom nemusela mixovať.zahusťujem len plnotučným mliekom,alebo smotanou na varenie,pridám občas aj čučoriedkový džem a nebavím sa ani s knedľou,uvarím cestoviny,je to veľmi rýchla večera pre chlapcov,veľmi to majú radi Úsmev

Polárka (bez overenia), Ne, 26. 02. 2012 - 09:52

To je skvely napad ÁnoÁno Áno ,
lebo mi este zostalo zo zeleninky v zavaracom pohari, pomixujem, ohrejem a cestovinky uvarim. Parada Úsmev Tlieskam

nielen žienka domáca, So, 25. 02. 2012 - 09:24

:o) aj u nás takto, niekedy pridávam ešte cuketu, ktorej mám po lete vždy plnú mrazničku - tá nijak neovplyvní chuť (tip ako sa "zbaviť" prebytku tekvicovitých plodov).

Tofu lahôdkové alebo údené pridávam až na tanieri (čiže pred mixovaním vyberám len bobkový list). A rovnako ako Fidorka používam omáčku pre deťušákov aj na cestovinky. Mňam, mňam. Chute si mi narobila Úsmev

balalajka, Ne, 26. 02. 2012 - 07:32

Katuska, s tym tofu pred podavanim na tanieri aj nieco urobis ( ohrejes, upecies, ci nieco take ) alebo len vytiahnes zo sacka a nakrajas?

nielen žienka domáca, Ne, 26. 02. 2012 - 10:16

vytiahnem zo sáčka a nakrájam Váľam sa od smiechu po podlahe a keď mám veľmi vareniachtivú náladu, tak ho osmažím s cibuľkou (ale to nedávam do tejto sviečkovej, to napríklad do prívarkov)

balalajka, Ne, 26. 02. 2012 - 19:48

Dakujem. Uz sa nebudem bat tofu tataraku. Ste zijuci priklad, ze to neni tak surove a da sa to rezit Veľký úsmev .

púpavienka, Ne, 26. 02. 2012 - 10:19

No ja sviečkovu robím rada a veľa, lenže tiež nie kvôli mäsku ale omáčke, tu mi môžme. No priznám sa , že radšej kúsok hovädzieho, alebo žiadne mäso. Mne to už potom nie je sviečkova ale niečo úplne iné na smotane, aj zeleninu dávam, výlučne koreňovú. My sa vždy smejeme, pol kila mäsa a najväčší hrniec, ktorý mám použijem pri varení.

Tangy, Ut, 28. 02. 2012 - 15:46

Akurat dovarena Áno . Svieckova bez maska a knedle Chichocem sa , len s cestovinkou. Mnam.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama