Vynikajúca a pritom veľmi jednoduchá polievka len zo štyroch ingrediencií. Jej výhodou je, že schová zeleninu pre tých, čo nad ňou špekulujú. Namiesto klasického zeleru, môžete použiť aj stonkový. Prípadne zeler nahradiť kalerábom.
Pri varení klasickej polievky nám vždy ostane kus vareného zeleru. Jedna z možností je pripraviť šalát. Po pridaní skyru môže slúžiť aj ako ľahký obed.
Včera bol hlivový obed, rada robím z hlivy polievky, paprikáš, perkelt. Tentokrát padlo rozhodnutie vysmažiť a preto, že nožičky z hlivy sú na smaženie trochu t vrdšie bola rozhodnuté aj o polievke. Osvieženie bol zelerový šalátik ....
Je veľa druhov zelerových šalátov a každá ich robíme podľa svojich chutí. Niekto má rád zeler varený, niekto uprednostňuje skôr surový. Aj tento je spojenie chutí surového zeleru s jablkom a domácou majonézou bez vajíčka.