
Skvelé letné osvieženie
1 | balík | tortové oblátky |
3 | decilitre | mlieko |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
3 | kusov | vajce |
15 | dekagramov | kryštálový cukor |
25 | dekagramov | maslo |
1 | balík | vanilkový cukor |
Ostatné: | ||
čokoláda | ||
farebné cukríky |
Tortové oblátky pokrájame na štvorce, asi 8 x 8 cm. Do hrnca si dáme zovrieť vodu, na vrch natiahneme bielu handru a napneme ju. Ukladáme na ňu štvorce z oblátky a po zmäknutí ich v rukách vytvarujeme do kornútikov ( po pár kúskoch to pôjde šikovnejšie, nie je to žiadna veda).
PLNKA: V troche studeného mlieka rozmiešame múku, zvyšné mlieko dáme rozvariť, vmiešame múkovú masu, povaríme do zhustnutia (chvíľu), do horúceho vmiešame žĺtka. Necháme vychladnúť. Sneh z 3 bielkov s krišt. a vanilkovým cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia (musí sa to ťahať). Po vychladnutí vmiešame do žĺtkovej masy a krémom naplníme kornútiky. Jeden koniec zrmzlinky omočiť v čokoláde, prípadne posypať drobnými cukríčkami.
Treba sa s tým trocha pohrať, ale stojí to za to. Do druhého dňa kornútky trošku zmäknú, moji to tak ľúbia. Ak by to niekomu vadilo, treba krém nechať vo vrecúšku, a vždy naplniť len toľko kornútkov, koľko spapáte. Sú skvelé, a deti to baví.
Ami,ty si jak Mac Gayver ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To bol vždy môj idol
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja robím tieto zmrzlinky už 10 rokov a dostala som ho od jednej mladéj maminy ktorá potom za krátky čas zomrela na rakovinu a tak keď ich robím tieto zmrzlinky vždy si spomeniem na ňu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto som robila ked som piekla na Nelkine krstiny. Tie oblatky dost rychlo tvrdnu, nestihala som ich zmotavat do zelaneho tvaru, snazila som sa, aby boli vycipkane. Tak som naliala vodu do rychlovarnej konvice a na mieste, kde zo zatvorenej fuci para som niektore miesta kornutkov naparila. Naplnala som kremom, ktory mi zvysil z inych kolacov. Vsetkym detvakom sa to veeeelmi lubilo. Odporucam.