Inšpirácie pri varení

Tak sme si prešli aj my karanténou. Takou tou "pre istotu", nakoľko sa nám vyskytla v práci pozitívne testovaná osoba na kovid.

Kopec chaosu, trochu nervičiek.

Prvé dni som si pripadala ako telefonická ústredňa (v pondelok som narátala 86 hovorov, že som spravila Hambím sa), lebo v podstate zavretá bola celá firma. Inak, dobre že tak, lebo príznaky sa začali prejavovať na druhý pracovný deň až po tom, čo sme zostali doma aj u iných kolegov a ak by sme nezostali všetci doma, tak tá pozitivita medzi kolegami by asi nebola 30% ale 100. Takže áno - má to zmysel.

Keď som si stanovila nejaký ten systém práce, tak to bolo v pohode - homeoffice sa dá, možno by som si ho aj užívala, keby sme neboli výrobnou firmou a nepotrebovali aj niečo produkovať. Veľký úsmev

Ale pristihla som sa, že moju provizórnu kanceláriu nejak často navštevovali ostatní členovia domácnosti s otázkou "čo máme jesť?". Zvyčajne ráno pred odchodom do práce navarím obed a zvyšok idú vo svojej réžií. Toasty, koláče (domáce, aj kúpené), jogurty, somarinky sladké či slané.

A ako som tak neustále niečo riešila a potrebovala plán, aby mi ten homeoffice aj fungoval a na otázku "čo chcete na obed?" odpovedali tak klasicky chlapsky - "hocičo", tak som sa rozhodla ich zahltiť medzinárodnou kuchyňou. A docela fajn to bolo, lebo sme mali americký deň, východoázijský, taliansky, slovenský a aj španielsky. Zahŕňalo to aj snacky a raňajky. A veru som si poverala, že v tom budem pokračovať aj po iné "nehomeofficové" dni, lebo to hodne uľahčuje život.

Pekne som si ich posadila a robili sme brainstorming.

Taliansko - aké jedlá ťa napadnú? Perlou bolo prvé, že Mekáč Váľam sa od smiechu po podlahe - kukám na nich jak puk - ale že vážne, nerobte si srandu. No že vážne, lebo v Ríme sme sa takmer celý víkend na obed prestravovávali v mekáčoch Váľam sa od smiechu po podlahe. Ale inak bolo rizoto, pizza, špagety/ cestoviny, ňoky (och pravé talianske z uvarených zemiakov s omáčkou z veľa masla, úžasnej šalvie a parmezánom Srdce), koláčikom čambale (okrúhlym) a kroasantami.

Americký deň boli burgre, domáce žemle k nim a hranolky tiež doma robené v rúre, lievacne, wafle (toto ich musím poučiť, že je belgické), obrovská pizza.

Čína nebola len klasická sweet and soure ale pekne s morom zeleniny a ja som mala aj jarné závitky. Parené japonské koláčiky a arašidové rezance.

Proste - zistili sme, že celý deň si vieme z toho, čo špajza ponúkne spraviť tématicky podľa niektorej krajiny.

Takže mám zas niečo nové, čo mi táto bláznivá a neľahká doba dala.

 

Komentáre

Nádhera, aká si ty tvorivá, skvelé si to vyriešila TlieskamÁnoChichocem sa Aj ste pocestovali , aj si chlopov nakrmila. U nás stále vládne systém hurá, však možno niečo vymyslím, občas či často aj na dvakrát, pre Tinku sólo. Hambím sa

Ono to varenie pre dietárov je teda trochu komplikovanejšie.

Inak, my pokračujeme Mrkám - dnes som to vzala cez Francúzsko. Zistila som, že to, čo sme považovali za slovenský výmysel - francúzske zemiaky v podstate existuje. Gratin dauphinois Mrkám. Len slováci tam napchali ešte všeličo naviac. Veľký úsmev

Tak u nás tento základ z Francúzska a nejaké morčacie na strašne rýchlo s kopou zeleniny.

A madlenky by to asi aj istili, keby som sa nedočítala, že má to cesto cez noc oddychovať. Mno tak musím vymyslieť iný dezert.

palacinky?

Vyzerá to tak. A ja som našla ešte aj low carb recept, aj francúzske palacinky ... a teraz neviem, čo čul. Veľký úsmev

Na tie low carb, som zvedava, parkrat som volaco skusala a bola to bieda.
Low carb palacinky z mojho receptu su tutovka. Absolutne dietne. Nieze sa nedaju jest. Ani vysmazit to nejde ... resp ani otocit.

No, sem tam sa veru podarí - rovnomerným miešaním priamo do záchodu Veľký úsmevVeľký úsmev

Však presne podobné skúsenosti som aj ja mala, preto sa pýtam. Hambím sa 

Inak, absolutne low carb by asi bola rovno vajíčková omeleta, nie?

Vajcia, mascarpone, smotana a minimum mandli. No grc. Svacla som na 1. Akoze palacinku nelowcarb skoricovy cukor a ze oookkk. Druhu dostala Zet. Potom som to vytunila hladkou mukou ... a decka doladili cokonatierkou a dzemom. Nic sa nebude vylievat. Secko zjeme.

nejak potobne, len so to skusala s mletym makom alebo kakaom ;)

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok