Tak sme si prešli aj my karanténou. Takou tou "pre istotu", nakoľko sa nám vyskytla v práci pozitívne testovaná osoba na kovid.
Kopec chaosu, trochu nervičiek.
Prvé dni som si pripadala ako telefonická ústredňa (v pondelok som narátala 86 hovorov, že som spravila ), lebo v podstate zavretá bola celá firma. Inak, dobre že tak, lebo príznaky sa začali prejavovať na druhý pracovný deň až po tom, čo sme zostali doma aj u iných kolegov a ak by sme nezostali všetci doma, tak tá pozitivita medzi kolegami by asi nebola 30% ale 100. Takže áno - má to zmysel.
Keď som si stanovila nejaký ten systém práce, tak to bolo v pohode - homeoffice sa dá, možno by som si ho aj užívala, keby sme neboli výrobnou firmou a nepotrebovali aj niečo produkovať.
Ale pristihla som sa, že moju provizórnu kanceláriu nejak často navštevovali ostatní členovia domácnosti s otázkou "čo máme jesť?". Zvyčajne ráno pred odchodom do práce navarím obed a zvyšok idú vo svojej réžií. Toasty, koláče (domáce, aj kúpené), jogurty, somarinky sladké či slané.
A ako som tak neustále niečo riešila a potrebovala plán, aby mi ten homeoffice aj fungoval a na otázku "čo chcete na obed?" odpovedali tak klasicky chlapsky - "hocičo", tak som sa rozhodla ich zahltiť medzinárodnou kuchyňou. A docela fajn to bolo, lebo sme mali americký deň, východoázijský, taliansky, slovenský a aj španielsky. Zahŕňalo to aj snacky a raňajky. A veru som si poverala, že v tom budem pokračovať aj po iné "nehomeofficové" dni, lebo to hodne uľahčuje život.
Pekne som si ich posadila a robili sme brainstorming.
Taliansko - aké jedlá ťa napadnú? Perlou bolo prvé, že Mekáč - kukám na nich jak puk - ale že vážne, nerobte si srandu. No že vážne, lebo v Ríme sme sa takmer celý víkend na obed prestravovávali v mekáčoch
. Ale inak bolo rizoto, pizza, špagety/ cestoviny, ňoky (och pravé talianske z uvarených zemiakov s omáčkou z veľa masla, úžasnej šalvie a parmezánom
), koláčikom čambale (okrúhlym) a kroasantami.
Americký deň boli burgre, domáce žemle k nim a hranolky tiež doma robené v rúre, lievacne, wafle (toto ich musím poučiť, že je belgické), obrovská pizza.
Čína nebola len klasická sweet and soure ale pekne s morom zeleniny a ja som mala aj jarné závitky. Parené japonské koláčiky a arašidové rezance.
Proste - zistili sme, že celý deň si vieme z toho, čo špajza ponúkne spraviť tématicky podľa niektorej krajiny.
Takže mám zas niečo nové, čo mi táto bláznivá a neľahká doba dala.
Ono to varenie pre dietárov je teda trochu komplikovanejšie.
Inak, my pokračujeme - dnes som to vzala cez Francúzsko. Zistila som, že to, čo sme považovali za slovenský výmysel - francúzske zemiaky v podstate existuje. Gratin dauphinois
. Len slováci tam napchali ešte všeličo naviac.
Tak u nás tento základ z Francúzska a nejaké morčacie na strašne rýchlo s kopou zeleniny.
A madlenky by to asi aj istili, keby som sa nedočítala, že má to cesto cez noc oddychovať. Mno tak musím vymyslieť iný dezert.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
palacinky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá to tak. A ja som našla ešte aj low carb recept, aj francúzske palacinky ... a teraz neviem, čo čul.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No, sem tam sa veru podarí - rovnomerným miešaním priamo do záchodu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Však presne podobné skúsenosti som aj ja mala, preto sa pýtam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Inak, absolutne low carb by asi bola rovno vajíčková omeleta, nie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nejak potobne, len so to skusala s mletym makom alebo kakaom ;)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nádhera, aká si ty tvorivá, skvelé si to vyriešila

Aj ste pocestovali , aj si chlopov nakrmila. U nás stále vládne systém hurá, však možno niečo vymyslím, občas či často aj na dvakrát, pre Tinku sólo. 