reklama

plnena paprika, prosim o recept

Pridal/a pandicka19 dňa 18. 05. 2010 - 14:35

reklama

ahojte NM, potrebovala by som recept na plnenu papriku, hlavne na to masko, viem ze tam ide aj ryza, ale neviem v akom pomere a ake korenie tam ide, Velmi pekne dakujem.


reklama

reklama

eva m, St, 19. 05. 2010 - 10:06

moj recept je podobny ako ten uvedeny.
Papriku varim podla mojej mamy - najlepsia na sveteÚsmev :
maso (najlepsie hovadzie, moze byt aj bravcove) a cibulu pomelieme. Ryzu uvarime do polomakka. Pomer - dve tretiny masa, jedna tretina ryze.
Maso a ryzu zmiesame, osolime, okorenime.
Zmes plnime do peknych, velkych ocistenych zelenych paprik, zo zvysnej zmesi urobime gulky, ktore obalime v muke.
Z oleja a muky urobime zaprazku, pridame paradajkovy pretlak - ci viac, tym lepsie, omacka by mala byt krasna cervena. Zalejeme vodou, privedieme do varu. Do vriacej omacky (nema byt velmi husta, skor naopak, redsia) vlozime naplnene papriky a gulky. Nemiesame!! (mohli by sa gulky rozpadnut).
Varime asi hodinu a pol, aby boli papriky makke.
U nas podavame s chlebikom, ja najradsej samotneÚsmev .
Jasne, jasne, ako nizsie pise Heja, do masovej zmesi aj vajiiickooo!!!
Eva Slnko

Heja, St, 19. 05. 2010 - 09:25

Ja robím len dva tri krát cez leto .Môj syn to nemusí.Mne sa tie guľky niekedy rozsýpajú a tak mi kuchárka poradila takto.Všetko robím ako eva m ale pridávam aj vajíčko do mäsa.Urobím guľky a poukladám na pomastený pekáč.Urobím si omáčku a keď zovrie trochou zalejem tie guľky a dám piecť do rúry.a do omáčky vložím dve, tri papriky aby chytila chuť. Mám istotu,že sa mi guľky nerozpadnú.Je mi to pohodlnejšie .Chichocem sa

eva m, St, 19. 05. 2010 - 10:08

mojej aspoluziacky mama papriky aj gulky piekla na plechu a potom ich zalievala v tanieri omackou. Aj to bolo dobre.
Mne ked sa gulky rozpadli, mama ma poucila, ze ich nemam miesat. Az po nejakej chvili. A vkladat ich postupne, aby bola omacka stale vriaca.
Eva Slnko

Lea, St, 19. 05. 2010 - 10:31

Pomer mäsa a ryže ako u Evky, ale ryžu dopredu nevarím, iba umyjem a nechám namočenú vo vode, kým si pripravím mäso. Z korenín dávam iba cibuľu, soľ, čierne korenie a majoránku, cesnak nie. Všetko zmiešam spolu s vajíčkom (aj dvoma), naplním papriky a spravím guľky.
Zápražku nerobím, dám zovrieť iby čistú rajčinovú šťavu (robím doma), vložím guľky a papriky, na miernom ohni varím cca 1 hod.
Dochutím cukrom, príp. soľou, najlepšia je, keď troška postojí a chute sa pekne premiešajú Slnko

nofretete, St, 19. 05. 2010 - 19:09

ahojte, ja varím takto:
najprv si uvarím do polomäkka ryžu (asi pol šialky), nechám ju schladit. Medzitým si pomeliem bravčové mäso (cca 500 g) s cibuľou, osolím, pridám trochu vegety, čierneho korenia a 2 celé vajcia. Pridám k tomu vychladnutú ryžu. Vôbec ryži nevadí, keď je aj uvarená celkom. (Ešte sa mi guľky nikdy nerozpadli aj keď som ich v hrnci miešala a ryža bola skoro úplne hotová.) Potom to zmiešam spolu a vytvarujem guľky, ak mám papriku, napchám zmes aj do nich a nechám ich odpočívať na tácke. Dobre sa tým zhutnia. Hneď potom ako sú na tácke, dám variť vodu s rajčinovým pretlakom a keď voda vrie, do toho pridám vychladnutú zápražku (cca zo 4 lyžíc hl. múky). Koľko dáš toľko bude, niekto má rád hustejšiu, niekto redšiu omáčku. A zápražku môžeš pridávať postupne, keď sa ti bude zdať dosť husté, nepridáš ju všetku. Len zápražka musí byť studená keď ju dávaš do vriacej omáčky, inak by sa narobili hrudky. Potom pridávam soľ a cukor postupne, medzitým ochutnávam. Keď je omáčka podľa mojej chuti (ja radšej sladšiu), nahádžem do vriacej omáčky guľky a papriky, zamiešam zľahka, ale guľky od toho vajca hneď tuhnú, takže sa nerozsypú. Kedže ich robím z bravčového mäsa, stačí im pol hodinky variť. Podávam s domácou knedľou. Muž chce len túto plnenú papriku, od vlastnej maminy mu už nechutí, lebo tá pridáva smotanu do nej a do mäsa nedáva cibuľu ale cesnak a nerobí ju mierne nasladlu ako ja ale je kyslastá. Ale ja zjem aj takú, mne nevadí.

eva m, St, 19. 05. 2010 - 20:25

aj ja som uz jedla so smotanou - ale ee, to nie je onoMrkám a ten cesnak by mi tam asi tiez prekazal...
Eva Slnko

fidorka, St, 19. 05. 2010 - 20:35

Tooooľko receptov na plnenú papriku,Tlieskam ,až som vyhladla,zajtra ju musím aj ja navariť,mňam,normálne tu glgám Chichocem sa Slnko

Erkočka, St, 01. 09. 2010 - 00:39

Ja ti ešte poradím, keď chceš viac mäska dostať do papriky, tak ja po umytí a vyčistení papriky dám papriky do mikroténového sáčku a šup do mikrovlnky, aby zmäkli a do vychladnutých papričiek sa dá naložiť viac mäska, ako do tvrdých paprík. Samozrejme, že odfiknem kúsok aj z konca papriky, aby tam neostal vzduchoprázdny priestor. Keď túto dobrotinku robím niekedy aj v zimných mesiacoch a papriky sú bez chuti, tak do omáčky fiknem Erős Pistu a to potom nemá chybuSlnko mňam

mcmicka, Pi, 10. 09. 2010 - 17:08

každá máme "svojské" recepty, tak aj ja. Na slabej zápražke uvarím omáčku, ešte bez pretlaku a prelisovaných paradajok, do toho dávam plnenú papriku a guľky, do mäkka uvarím. Na záver pridávam pretlak a paradajky, sú fantastické v C..p Je....a ich majú výborné, cukor, citrón, soľ, korenie dľa chuti a hotovo. Milujem. Ešte prosím nezabudnúť vypnúť plyn, ako ja som ich ešte cca päť hodín vaaaaaaríííííílaaaaaa a varila v utorok. No čo, dovarila, nabrala pre svokru a nevypla a cestovala sadiť skalku. Paprika bola pečená a guľky rozvareneChichocem sa Plačem našťastie sme nezhoreli.

hofman, Pi, 05. 08. 2011 - 06:21

Ja nedavam do masa cesnak a omacku vydatne ochutim muskatovym orechom.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama