
dasa_
Trochu iná chuť uhorkového šalátu si získa milovníkov ázijskej kuchyne
Ingrediencie
2 | kusov | šalátová uhorka |
1 | kus | jarná cibuľka |
1 | kus | chilli paprička |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | polievková lyžica | cukor |
1 | polievková lyžica | ocot |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
1 | polievková lyžica | olej |
2 | polievkové lyžice | sezam |
soľ | ||
koriandrová vňať |
Postup
Na šalát sú vhodné menšie šalátové uhorky. Prípadne aj trochu väčšie nakladačky, ale nie veľmi prerastené.
Uhorky umyjeme a na doske jemne naklepeme tak, aby vo vnútri popraskali. Posolíme a dáme na sitko dobre odkvapkať.
Na jemno nasekáme aj mladú cibuľku a papričku a posolíme.
Nakoniec pomocou papierovej servítky osušíme
V miske dobre zmiešame cukor, ocot, sójovú omáčku, prelisovaný cesnak a olej. Do zmesi zamiešame osušené kúsky uhorky, cibuľky a chilli papričky. Pridáme lístky koriandra alebo petržlenovej vňate pre tých, ktorí nemajú koriander v obľube
Na suchej rozpálenej panvičke krátko opražíme sezamové semienka a šalát nimi posypeme. Podávame ako prílohu

dasa_
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty