Kamila
Uhorkovo-paradajkový šalát je letná klasika, ktorá nikdy nesklame. Spojenie šťavnatých paradajok, chrumkavých uhoriek a jemnej zálievky vytvára ideálnu prílohu k obedu.
Ingrediencie
1 | kus | uhorka |
100 | gramov | cherry paradajky |
trocha | petržlenová vňať | |
trocha | jarná cibuľka | |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | polievková lyžica | vínny ocot |
1 | zväzok | med |
štipka | soľ | |
trocha | korenie |
Postup
Uhorku olúpeme, alebo neolúpeme, podľa toho akú má jemnú šupku a nakrájame na tenké plátky. Paradajky nakrájame na štvrtinky. Ak máte červenú cibuľu môžete ju nakrájať na jemno, alebo klasickú. Zelenú cibuľku a petržlenovú vňať tiež nakrájame na jemno.
V pohári si pripravíme zálievku - olivový olej, vinný ocot, ja som mala tmavý, cukor alebo med, štipku soli čierne korenie alebo zmes korenia na šalát (môžete pridať trochu sušeného cesnaku, oregano). Premiešame a zalejeme pripravenú zeleninu. Necháme chvíľu postáť.

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty