
dasa_
Asi to znie neuveriteľne, ale naozaj sa rozbehli prvé samozbery jahôd. U nás, na severnom Považí. Zrejme v tom má prsty hlavne teplý apríl. A možno sa nakoniec potvrdí aj tá pranostika, čo sľubuje: Studený máj, v stodole raj.

A čo teraz skôr? Jahodovú bublaninu, tvarohové halušky s jahodou omáčkou alebo radšej nanuky?
Koktail?
Alebo proste len umyť a zjesť?
Toľko možností. A to som ešte nespomenula džemy, rolády, poháre....

Žiadny drobčekovia :)
zjavne existuje veľa odrôd, aj takéto ranné, aj také, čo sú neskôr. Kedysi sme doma poznali iba dva druhy - bežné, najčastejšie sa volali senga sengana, ani neviem, prečo mi to utkvelo v pamäti. A potom sa zrazu objavili aj stálerodiace.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som celkom šokovaná z takej krásnej úrody v tohoročnom studenom máji. Ozaj sú krásne,. Asi niekto vie ako na to. Moje ešte len kvitnú, aj to ich jesť veľmi nemôžem.