
dasa_ | Jahodová bublanina s mletými mandľami
Lyžicový recept na klasickú šľahanú bublaninu vylepšenú mletými mandľami. Rozpis je na veľký plech, rozmery 38x30 cm
8 | kusov | vajce |
8 | polievkové lyžice | cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
8 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
12 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
8 | polievkové lyžice | mleté mandle |
1 | štipka | soľ |
2 | hrnčeky | jahody |
Rúru predhrejeme na 180 stupňov, plech vyložíme papierom na pečenie. Jahody očistíme. Oddelíme žĺtky a bielky. K žĺtkom rovno odmeriame olej a premiešame.
K bielkom pridáme štipku soli a začneme šľahať sneh. Do mierne stuhnutého snehu pridáme postupne všetok cukor a vyšľaháme dotuha.
Olej so žĺtkami premiešame a postupne pridávame do snehu spolu s citrónovou šťavou. Šľaháme už iba na najslabších otáčkach.
Nakoniec po lyžiciach vmiešame múku a mandle. Miešame už iba ručne, opatrne odspodu.
Cesto nalejeme do pripraveného plechu, zarovnáme a rozmiestnime umyté jahody. Ak sú veľké, môžeme ich prekrojiť.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 17-20 minút podľa toho, ako rúra pečie.
Na záver pocukrujeme a nakrájame.
Samozrejme okrej jahôd je možné použiť ľubovoľné ovocie, podľa sezóny a chuti
V prípade menšieho plechu sa recept veľmi jednoducho prepočíta. Na jedno vajíčko 1 PL oleja, 1PL cukru, 1 a pol PL múky a 1 PL mletých mandlí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty